Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αναμονή για την πρόκριση Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός μετά το 1-1

Σε αναμονή για την πρόκριση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός μετά το 1-1

Το πρώτο 90λεπτο ολοκληρώθηκε και, εάν το δεύτερο στη Λεωφόρο είναι το ίδιο απρόβλεπτο, τότε το... προβάδισμα που απέκτησε ο Παναθηναϊκός έναντι του Ολυμπιακού, μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το 1-0 έως το 87, όταν ο Λυμπερόπουλος με εκπληκτικό γκολ έγραψε το τελικό 1-1.

26

Το πρώτο 90λεπτο ολοκληρώθηκε και, εάν το δεύτερο στη Λεωφόρο είναι το ίδιο απρόβλεπτο, τότε το… προβάδισμα που απέκτησε ο Παναθηναϊκός έναντι του Ολυμπιακού, μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το 1-0 έως το 87, όταν ο Λυμπερόπουλος με εκπληκτικό γκολ έγραψε το τελικό 1-1.

«Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» μοιράστηκαν εκτός από γκολ και τα ημίχρονα του αγώνα. Οι μεν γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο, οι δε φιλοξενούμενοι στην επανάληψη, αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Γρηγόρη Γεωργάτου από τη δεξιά πλευρά, που αποχώρησε από το παιχνίδι, όταν τραυματίστηκε στο 38.


Μπροστά σε 50.000 θεατές, οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα, κρατώντας τους από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό σε… εγρήγορση, που σε κανένα σημείο δεν βγήκε εκτός ορίων.


Τα πρόσωπα του αγώνα πολλά. Πρώτος ο Πέρσι Ολιβάρες, ο οποίος ξαφνικά ανακάλυψε… φλέβα τερματοφύλακα και θέλησε να αποκρούσει την μπάλα σε σέντρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που μάλιστα πιθανότατα κατευθυνόταν άουτ. Ο πολύ καλός Τσαγκαράκης το είδε και βέβαια έδειξε την εσχάτη των ποινών, την οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Τζόρτζεβιτς, ανοίγοντας το σκορ για τον καλύτερο -έως εκείνη τη στιγμή- Ολυμπιακό.


Επόμενη μορφή του ντέρμπι ήταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που όση δουλειά δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο -όταν ο Νικοπολίδης προσπαθούσε να ανακόψει άστοχες προσπάθειες των Οφορίκουε και Γιαννακόπουλου- στο δεύτερο χρειάστηκε πολλές φορές να δικαιολογήσει τον τίτλο του διεθνούς τερματοφύλακα.


Και τα πήγαινε πολύ καλά, αφού κατάφερε να εκνευρίσει ουκ ολίγες φορές το Λυμπερόπουλο αλλά και τον Μπόατενγκ, μέχρι βέβαια να επιλεγεί να γίνει αλλαγή από τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ακόμα ένα πρόσωπο του αγώνα ήταν αυτό που αντικατέστησε τον Γκανέζο. Ο Πάουλο Σόζα, που παρά τις… απειλές των προηγούμενων ημερών όχι μόνο ήταν εντός αποστολής, αλλά έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ κατά τα τελευταία δέκα λεπτά.


Την πρώτη του εμφάνιση έκανε, όμως, και ο Ολισαντέμπε, που μπορεί να πήρε το… βάπτισμα του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα σε γιουχαρίσματα, αλλά ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό.


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος λοιπόν, ύστερα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες να κερδίσει τον Ελευθερόπουλο, σκέφτηκε έναν από τους δυσκολότερους τρόπους για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με γυριστό σουτ έκανε πράξη την επιθετική πρωτοβουλία των «πρασίνων», γράφοντας στο 87 το τελικό 1-1.


Πολύ καλή και η παρουσία του Κόντη, που κατάφερε τα τελευταία 17 λεπτά να βάλει μία τάξη στην άμυνα του Τάκη Λεμονή, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού την καλύτερη λύση.


Όλα αυτά έχουν πολύ καιρό να τα σκεφτούν τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και ο Αγγελος Αναστασιάδης, αφού στις 21 Μαρτίου θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι για την καθοριστική ρεβάνς.


Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος (38 Ζέτερμπεργκ), Ανατολάκης, Κωστούλας, Τζόρτζεβιτς, Πατσατζόγλου, Πουρσανίδης, Νινιάδης (56 Ζιοβάνι), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (73 Κόντης), Οφορίκουε.


Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς (66 Φύσσας), Ολιβάρες, Βόκολος, Χένρικσεν, Γκαλέτο, Κουτσουρές, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (79 Σόζα), Βαζέχα (75 Ολισαντέμπε).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024