Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παπούα Νέα Γουινέα: Απομακρύνουν εσπευσμένα χιλιάδες ανθρώπους εξαιτίας φόβων για νέα κατολίσθηση

Παπούα Νέα Γουινέα: Απομακρύνουν εσπευσμένα χιλιάδες ανθρώπους εξαιτίας φόβων για νέα κατολίσθηση

Κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους σε υψίπεδα της Παπούα Νέας Γουινέας, χώρας του Ειρηνικού, η οποία τώρα ζητά βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.

Οι αρχές στην Παπούα Νέα Γουινέα σπεύδουν ν’ απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 7.900 ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας πιθανής νέας κατολίσθησης στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε αξιωματούχος σήμερα Τρίτη (στη φωτογραφία του Reuters/Emmanuel Eralia, επάνω, τόνοι λάσπης έχουν θάψει ανθρώπους και σπίτια μετά την κατολίσθηση).

«Κάθε ώρα ακούμε βράχους να σπάνε. Είναι σαν βόμβα, ή σαν πυροβολισμός»

«Προσπαθούμε ν’ απομακρύνουμε εσπευσμένα» κόσμο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάντις Τσάκα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Ενγκα.

«Κάθε ώρα ακούμε βράχους να σπάνε. Είναι σαν βόμβα, ή σαν πυροβολισμός, και βράχια συνεχίζουν να πέφτουν», πρόσθεσε.

Χθες Δευτέρα, οι αρχές αποκάλυψαν ότι κατολίσθηση «έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους» σε υψίπεδα της χώρας του Ειρηνικού τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ζητώντας βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Κούρα με τον χρόνο»

«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές», σημείωσε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε επιστολή του προς την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι.

Σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε «κούρσα με τον χρόνο» για να βρουν επιζώντες, τόνισε νωρίτερα χθες Δευτέρα αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

«Εχουν περάσει τρεις ημέρες και πλέον αφότου έγινε η καταστροφή. Εχουμε αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορέσουμε να βρούμε κόσμο» ζωντανό, σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σερχάν Ακτοπράκ, αξιωματούχος αρμόδιος για ζητήματα μετανάστευσης στην αποστολή του ΟΗΕ στην Πορτ Μόρεσμπι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024