Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λιντς – Σαουθάμπτον 0-1: Επέστρεψαν στην Premier League οι «Άγιοι» (vid)

Λιντς – Σαουθάμπτον 0-1: Επέστρεψαν στην Premier League οι «Άγιοι» (vid)

Η Σαουθάμπτον επικράτησε με 1-0 επί της Λιντς στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και επέστρεψε στην Premier League της νέας περιόδου.

Η Σαουθάμπτον επικράτησε με 1-0 επί της Λιντς και πήρε το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την νέα Premier League (Λέστερ και Ίπσουιτς κέρδισαν την απευθείας άνοδο).

Mε «χρυσό» σκόρερ τον Άρμστρονγκ (24′), οι «Άγιοι» επέστρεψαν στην Premier League κερδίζοντας τον τελικό των 200 εκατομμυρίων στο Γουέμπλεϊ.

Η πρώτη τελική στο ματς είναι για τη Λιντς, μόλις στο 3ο λεπτό. Άστοχο συρτό σουτ του Γκρέι εκτός περιοχής θα καταλήξει άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο ΜακΆρθι.

Η Λιντς μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να πάρει τον τελικό ανόδου και στο 7ο λεπτό απειλεί ξανά με τον Νιόντο που σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Σαουθάμπτοιν σκόραρε με τον Άρμστρονγκ για το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στον τελικό. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Σμόλμπον, ο Άρμστρονγκ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Μελιέ.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους «Αγίους» να έχουν ισορροπήσει το ματς στα τελευταία λεπτά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Σαουθάμπτον ήταν πιο αποφασισμένη να επιστρέψει στην Premier League και στο 68′ είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της όταν ο Εντόζι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μελιέ.

Στο 84ο λεπτό η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στη Λιντς όταν το σουτ του Τζέιμς, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Σαουθάμπτον και χάθηκε η ευκαιρία για ισοφάριση.

Η Λιντς έχοντας «κατασκηνώσει» στα αντίπαλα καρέ, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στην παράταση και στο 94ο λεπτό αλλά η μεγάλη επέμβαση του ΜακΚάρθι στο σουτ του Τζέιμς λίγο έξω από την περιοχή, θα έβαζε τέλος στα όνειρα της Λιντς.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Γκρέι, Ρόντον, Αμπαντού, Φίρπο (83′ Τζόσεφ), Καμαρά (73′ Ρόμπερτς), Γκρούεφ, Νιόντο (66′ Τζέιμς), Ρούτερ, Σάμερβιλ (74′ Άντονι), Πιρόε

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μακάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στίβενς, Αρίμπο, Ντάουνς, Σμόλμπον, Μπρουκς (35′ Εντόζι (83′ Μάνινγκ), Άρμστρονγκ, Φρέιζερ (70′ Άνταμς)

inSports

Σερβία: Όταν ο Στόϊκοβιτς έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν!

Ο προπονητής της Σερβίας έκανε στον Ντούσαν Τάντιτς αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024