Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οκτάι: Θερμή η Νορβηγία για άρση του «εμπάργκο» κατά της «τδβκ»

Οκτάι: Θερμή η Νορβηγία για άρση του «εμπάργκο» κατά της «τδβκ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας «αναγνώρισε ότι η Τουρκία και η τδβκ έκαναν τα πάντα για να βρουν λύση, αλλά η άλλη πλευρά απέχει πολύ από τη συμφιλίωση», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι.

Οι νορβηγοί αξιωματούχοι ήταν θερμοί για την άρση του «εμπάργκο» κατά της «τδβκ», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Φουάτ Οκτάι (φωτογραφία, επάνω, από το Χ), ο οποίος επισκέφθηκε τη Νορβηγία με μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Είδαμε ότι (οι νορβηγοί αξιωματούχοι) ήταν θερμοί για την άρση των κυρώσεων στην Κύπρο»

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού έπειτα από τις επαφές τους με νορβηγούς αξιωματούχους, ο Φουάτ Οκτάι είπε για το Κυπριακό ότι μετέφεραν «τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Τουρκοκύπριοι στις διαπραγματεύσεις τους, ιδιαίτερα τις κυρώσεις που στοχεύουν την τδβκ».

Πρόσθεσε ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε, ήταν στο παρελθόν ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και εξοικειωμένος με τη διαδικασία και τα προβλήματα. Ο κ. Οκτάι πρόσθεσε ότι έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του Αϊντε.

«Εχουμε χώρο για συνεργασία»

«Ο κ. υπουργός αναγνώρισε ότι η Τουρκία και η τδβκ έκαναν τα πάντα για να βρουν λύση, αλλά η άλλη πλευρά (Ελληνοκύπριοι) απέχει πολύ από τη συμφιλίωση. Η Τουρκία υποστηρίζει μια λύση που βασίζεται σε δύο κυρίαρχες, ανεξάρτητες κοινότητες και όχι σε μια ομοσπονδία στο νησί.

»Είδαμε ότι (οι νορβηγοί αξιωματούχοι) ήταν θερμοί για την άρση των κυρώσεων στην Κύπρο. Εχουμε χώρο για συνεργασία επί του θέματος», είπε ο Οκτάι.

Πηγή: philenews.com

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024