Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ διαγράφει βίντεο που υπόσχεται «ενοποιημένο Ράιχ»

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ διαγράφει βίντεο που υπόσχεται «ενοποιημένο Ράιχ»

Μετά από σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς των Δημοκρατικών, του Λευκού Οίκου και απλών καθημερινών δημοκρατών, η καμπάνια του Τραμπ κατέβασε το βίντεο που υπόσχονταν ενοποιημένο Ράιχ

 Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε ένα βίντεο που έδειχνε τίτλους εφημερίδων με τις υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και το «Τι ακολουθεί μετά την εκλογή», ανάμεσά τους την υπόσχεση για ένα «ενοποιημένο Ράιχ» σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024. Το βίντεο κατέβηκε μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις του Λευκού Οίκου.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κατηγόρησε έναν απρόσεκτο υπάλληλο για την δημοσίευση του κλιπ των 30 δευτερολέπτων στην πλατφόρμα Truth Social του Τραμπ, στο οποίο αναβόσβηναν μια σειρά από φανταστικές ειδήσεις που ζωγράφιζαν μια εικόνα αμερικανικής ευημερίας, με μία από αυτές να περιλαμβάνει τον όρο που συνήθως συνδέεται άρρηκτα με τη ναζιστική Γερμανία.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις επιτίθεται στο βίντεο, λέγοντας ότι ήταν «αποκρουστικό». «Αυτού του είδους η ρητορική δεν προκαλεί έκπληξη όταν προέρχεται από τον πρώην πρόεδρο και είναι αποκρουστική. Και πρέπει να του πούμε ποιοι είμαστε», λέει η Χάρις σε ομιλία της σε μέλη συνδικάτων στη Φιλαδέλφεια. «Για άλλη μια φορά δείχνει ότι διακυβεύεται η ελευθερία μας και η ίδια η δημοκρατία μας».

Αποτρόπαιο, αηδιαστικό και ντροπιαστικό το χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ήταν «αποτρόπαιο, αηδιαστικό και ντροπιαστικό για οποιονδήποτε να προωθεί περιεχόμενο που συνδέεται με τη ναζιστική κυβέρνηση της Γερμανίας υπό τον Αδόλφο Χίτλερ».

Η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ λέει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να σχολιάσει το βίντεο αργότερα σήμερα κατά τη διάρκεια ενός προεκλογικού ταξιδιού στη Βοστώνη.Το βίντεο αναρτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και αφαιρέθηκε περίπου 19 ώρες αργότερα. «Τι θα συμβεί μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ; Τι θα ακολουθήσει για την Αμερική;», ρωτά μια φωνή στο κλιπ, ενώ προβάλλονται οι υποθετικοί τίτλοι.

Ανάμεσα σε τίτλους όπως «Η οικονομία ανθεί!» και «Τα σύνορα έκλεισαν», ένας αναφέρει «τη δημιουργία ενός ενοποιημένου/εννιαίου Ράιχ». Το βίντεο σχολιάστηκε αρνητικά και από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο(ς), ο οποιός είναι γνωστό στέλεχος των Δημοκρατικών με μακρά πορεία σε προεκλογικές καμπάνιες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024