Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Fly Without Fear»: 7 μέθοδοι για να νικήσετε τον φόβο σας για τα αεροπλάνα 

«Fly Without Fear»: 7 μέθοδοι για να νικήσετε τον φόβο σας για τα αεροπλάνα 

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που «ηρεμούν» τον φόβο για τα αεροπλάνα.

Η αεροφοβία (ο φόβος των πτήσεων) επηρεάζει μόνο το 2,5% του πληθυσμού, ενώ το γενικό άγχος για τις πτήσεις είναι πολύ πιο συχνό. Επιπλέον, ορισμένοι επιβάτες ανησυχούν για τα μικρόβια και τους ιούς και άλλοι απλώς αγχώνονται ότι μπορεί να αισθανθούν άγχος σε ένα αεροπλάνο.

Αν δεν έχετε βρεθεί σε μία παρόμοια κατάσταση δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο δύσκολο πράγμα είναι ο φόβος για τα αεροπλάνα. Αν το σκεφτείτε καλύτερα, οι άνθρωποι που βιώνουν όλα τα παραπάνω είναι εγκλωβισμένοι, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους και νιώθουν ότι κάτι άλλο «μεγαλύτερο» απ’ αυτούς καθορίζει τη ζωή τους.

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία του φόβου, σας προτείνουμε 7 μεθόθους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτή την ανησυχία ώστε να απολαύσετε τα ταξίδια λέγοντας «Fly Without Fear».

Η φοβία είναι εκείνη που δημιουργεί έντονα συναισθήματα άγχους, κρίσεις πανικού και πολλές αποφυγές.

#1 Μάθετε περισσότερα για τα αεροπλάνα

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορία (FAA) υπάρχει 1 στις 11 εκατομμύρια πιθανότητες να εμπλακεί κάποιος σε αεροπορικό ατύχημα και ακόμη και αν αυτό συμβεί, το 96% των επιβατών καταφέρουν να επιβιώσουν. Plus, αξίζει να γνωρίζετε ότι τα αεροπλάνα υποβάλλονται σε μια σειρά ελέγχων μέχρι να φτάσουν στη θέση της απογείωσης. Αν θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας, δεν έχετε παρά να μελετήσετε για την κατασκευή τον αεροπλάνων και για το πως καταφέρνουν να πετούν σ’ αυτά τα υψόμετρα.

#2 Μέθοδος αντικατάστασης

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να «διαβάσει» μόνο όσα εμείς του δώσουμε. Αν συνέχεια κάνετε σκέψεις όπως «Φοβάμαι ότι το αεροπλάνο θα πέσει» μπορείτε να τις αντικαταστήσετε. Αναιρέστε την προηγούμενη με μία άλλη, η οποία θα είναι ρεαλιστική και θα έχετε θετικό πρόσημο. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε «Το ξέρω ότι η πτήση με τρομάζει, αλλά είμαι σε καλά χεριά και το αεροπλάνο δεν θα πέσει» ή «Είμαι ασφαλής». Κάθε φορά που σας κυριεύει η αρνητική σκέψη θα επαναλάβετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Μάλιστα, μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία μερικές μέρες πριν από την πτήση σας, για να κάνετε εξάσκηση.

#3 Αποσπάστε την προσοχή σας

Κάτι ακόμα σημαντικό που αξίζει να γνωρίζετε για τον εγκέφαλό μας είναι ότι δεν μπορεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα. Γι’ αυτό μπορείτε να τον «ξεγελάσετε». Δημιουργήστε από νωρίς μία λίστα με όσα θέλετε να ολοκληρώσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης και για να έχετε ακόμα ένα παραπάνω κίνητρο – έχει τύχει πολλές φορές να διαβάζω σ’ όλη την πτήση την ίδια σελίδα, κρατώντας ανάποδα το περιοδικό – για κάθε τι που τελειώνετε επιβραβεύστε τον εαυτό σας.

#4 Δοκιμάστε ασκήσεις χαλάρωσης

Οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να σας φαίνονται απλές αλλά είναι αποτελεσματικές. Η πιο απλή είναι μία μέθοδος αναπνοής. Δοκιμάστε να πάρετε μία βαθιά εισπνοή από το διάφραγμα από την μύτη και εκπνεύστε αργά από το στόμα σαν να φυσάτε μία κουταλιά με καυτή σούπα που δεν θέλετε να χυθεί. Να θυμάστε ότι οι πολλές και μεγάλες ανάσες δεν βοηθούν στο άγχος, αντίθετα το επιδεινώνουν.

#5 Αποφύγετε το αλκοόλ και τον καφέ

Νομίζετε ότι το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, αλλά αντίθετα θα επιδεινώσει το άγχος σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καφέ, ο οποίος αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς.

#6 Κατανοήστε τι συμβαίνει στα κενά αέρος

Τα αεροπλάνα είναι φτιαγμένα για να αντέχουν τα κενά αέρος και τις αναταράξεις. Επίσης τα κενά αέρος δεν σχετίζονται καθόλου με το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά με το αεροπλάνο. Και πάλι, ένας πιλότος θα μπορούσε να σας κατατοπίσει.

#7 Σκεφτείτε τον λόγο που κάνετε αυτό το ταξίδι

Εκτός από το ότι πρόκειται για μία μεγάλη προσωπική πρόοδο και θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας, τις περισσότερες φορές και κυρίως το καλοκαίρι, το ταξίδι με το αεροπλάνο συνδέεται με διακοπές, με αγαπημένα πρόσωπα και με ευχάριστες στιγμές. Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να «φτάσετε» στον προορισμό σας. Βιώστε τα συναισθήματα που δημιουργούνται, «επισκεφθείτε» όλα όσα θέλετε και δημιουργήστε την λίστα με τα to do σας. Αφεθείτε στη στιγμή και μόλις τα ανοίξετε θα έχετε ήδη προσγειωθεί.

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024