Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η δικαίωση της Νότιγχαμ Φόρεστ και οι αμνήμονες σχολιαστές

Η δικαίωση της Νότιγχαμ Φόρεστ και οι αμνήμονες σχολιαστές

Όταν πληρώνεσαι για να ασκείς κριτική σε ό,τι κινείται τότε είναι εύκολο να διαγράφεις από τη μνήμη σου κομμάτια της ιστορίας σου.

Σφηκοφωλιά κλώτσησε η Νότιγχαμ Φόρεστ με τον τρόπο που αντέδρασε στις εις βάρος της διαιτητικές αποφάσεις στον τελευταίο αγώνα με την Εβερτον.

Το post του κλαμπ στα social media με το οποίο έδειξε την έντονη ενόχλησή του για τον μη καταλογισμό τριών πέναλτι καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον διαιτητή στο VAR Στιούαρτ Ατγουελ ως οπαδό της Λούτον, ομάδα που δίνει επίσης μάχη επιβίωσης στην Πρέμιερ Λιγκ έχει προκαλέσει σεισμό στην Αγγλία.

Η στοχοποίηση του Ατγουελ ενόχλησε αρκετούς, κυρίως αυτούς που έχουν ασθενή μνήμη για τα όσα έχουν προηγηθεί και ειπωθεί. Τον Ιανουάριο του 2021 ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή άγγλος ρέφερι, Μάικλ Ολιβερ είχε δώσει συνέντευξη στον Ολιβερ Χολτ της Ντέιλι Μέιλ με την οποία δικαιώνει τη σημερινή θέση της Φόρεστ στο ζήτημα του Ατγουελ.

Ο Ολιβερ αποκάλυψε πως είναι οπαδός της Νιουκάστλ και ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στην αρμόδια διαιτητική αρχή, την PGMOL όπως επίσης αν κάποιος συγγενής του εργάζεται σε κλαμπ.

Τα φιλικά αισθήματα που νοιώθει ο διαιτητής για τις Καρακάξες τον αναγκάζουν να μην διευθύνει αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, όπως επίσης και όλων των ομάδων που είναι ανταγωνίστριες της Νιουκάστλ, για παράδειγμα στη μάχη για την παραμονή.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία έχει πέσει πολλές φορές θύμα διαιτητικών λαθών κατά την περυσινή αλλά κυρίως τη φετινή σεζόν, ζήτησε την Παρασκευή μέσω του συμβούλου του κλαμπ σε θέματα διαιτησίας Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τον επικεφαλής της PGMOL Χάουαρντ Γουέμπ να αποκλείσει τον Ατγουελ από τα παιχνίδια της λόγω των οπαδικών του προτιμήσεων προς τη Λούτον.

Ο Γουέμπ απάντησε πως δεν γνώριζε πως ο Ατγουελ είναι οπαδός της Λούτον και θεώρησε πως δεν ήταν απαραίτητο να αντικατασταθεί από το παιχνίδι του Γκούντισον Παρκ.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ υποστηρίζει πως υπήρξαν τρεις φάσεις κατά τις οποίες έπρεπε να της δοθούν πέναλτι, αλλά ο Ατγουελ σε καμία περίπτωση δεν έστειλε τον διαιτητή Αντονι Τέιλορ στο μόνιτορ για να τις ελέγξει.

Σε άρθρο του στην «Τέλεγκραφ» ο πρώην επικεφαλής των άγγλων διαιτητών, Κιθ Χάκετ υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Φόρεστ έχει βάσιμους λόγους να είναι απογοητευμένη από τις αποφάσεις που ήταν εναντίον της.

Ως εκ τούτου το αίτημα της Φόρεστ να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες του διαιτητή με το VAR ήταν επιβεβλημένο.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η αντίδραση του Γκάρι Νέβιλ που ζητά από τον Κλάτενμπεργκ να παραιτηθεί από τη Φόρεστ γιατί τον τρόπο που το κλαμπ προσπαθεί να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Ο Νέβιλ δείχνει να έχει ξεχάσει τον τρόπο που συμπεριφερόταν ο μέντορας και προπονητής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αλεξ Φέργκιουσον στους διαιτητές, στο Ολντ Τράφορντ.

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο Κλάτενμπεργκ είχε πει πως για να πάει ένας διαιτητής στην έδρα της Γιουνάιτεντ έπρεπε να είναι ψυχολογικά δυνατός γιατί οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν τα πάντα για να σε επηρεάσουν, με τον Φέργκιουσον να στρέφει το κοινό εναντίον σου πηδώντας και αντιδρώντας σε κάθε απόφαση. Ο Σκωτσέζος δεν δίσταζε να επιτεθεί στους διαιτητές σε προσωπικό επίπεδο, όπως είχε κάνει με τον Αλαν Γουίλι για τον οποίον έλεγε πως είναι τόσο αγύμναστος ώστε δείχνει κάρτες στους παίκτες για να παίρνει ανάσες.

Λόγω της ακραίας συμπεριφοράς του η ομοσπονδία είχε απαγορεύσει σε όλους τους προπονητές να αναφέρονται στους ρέφερι με τον Φέργκιουσον να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση.

Όταν όμως πληρώνεσαι για να ασκείς κριτική σε ό,τι κινείται τότε είναι εύκολο να διαγράφεις από τη μνήμη σου κομμάτια της ιστορίας σου.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024