Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίδνεϊ: Αυτή είναι η αστυνομικός που εξουδετέρωσε μόνη της τον μακελάρη του εμπορικού κέντρου

Σίδνεϊ: Αυτή είναι η αστυνομικός που εξουδετέρωσε μόνη της τον μακελάρη του εμπορικού κέντρου

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αποκάλεσε την αστυνομικό ηρωίδα

Ως ηρωίδα αντιμετωπίζεται τα τελευταία 24ωρα στην Αυστραλία η 39χρονη αστυνομικός Έιμι Σκοτ, (φωτογραφία πάνω από Sky News), η οποία ήταν αυτή που εξουδετέρωσε μόνη της τον 40χρονο Τζόελ Κάουτσι την ώρα που περιφερόταν στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ,  έχοντας μαχαιρώσει έξι άτομα ανάμεσά τους και την μητέρα ενός βρέφους 9 μηνών που τραυματίστηκε από την επίθεση

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ηρωίδα αστυνομικός έσωσε ζωές», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Anthony Albanese, χαρακτηρίζοντας την επίθεση του Σαββάτου «μια φρικτή πράξη βίας».

«Η υπέροχη επιθεωρήτρια  έτρεξε μόνη της στον κίνδυνο και απομάκρυνε την απειλή που υπήρχε για τους άλλους, χωρίς να σκεφτεί τους κινδύνους για τον εαυτό της», πρόσθεσε.

Η αστυνομικός φώναξε «πέτα το μαχαίρι» στον 40χρονο και όταν αυτός επιχείρησε να της επιτεθεί, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε

Η Σκοτ, η οποία υπηρετεί 19 χρόνια στην αστυνομία της Αυστραλίας, καταδίωξε τον Κάουτσι αφού ενημερώθηκε για την επίθεση και τελικά ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του στον πέμπτο όροφο του εμπορικού κέντρου.

«Πέτα το μαχαίρι»

Η αστυνομία ανέφερε ότι η Έιμι Σκοτ, ακολούθησε με γενναιότητα τον επιτιθέμενο Joel Cauchi μέσα στο εμπορικό κέντρο, και τον πυροβόλησε αφού σήκωσε το μαχαίρι του προς το μέρος της, μεταδίδει το BBC.

«Ο δράστης καθώς κινούνταν μέσα στο κέντρο ενεπλάκη με περίπου εννέα άτομα», δήλωσε ο Anthony Cooke, υποδιοικητής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εμπλοκής προκάλεσε βλάβη σε αυτούς τους ανθρώπους. . . μαχαιρώνοντάς τους με ένα όπλο που έφερε. «Η αστυνομία κατέφτασε αμέσως – μια αξιωματικός, επιθεωρήτρια της αστυνομίας, βρισκόταν κοντά, και μπήκε στο κέντρο.

Αντιμετώπισε τον δράστη, ο οποίος είχε μετακινηθεί, σε αυτό το στάδιο, στο επίπεδο πέντε.

Καθώς συνέχισε να περπατάει γρήγορα πίσω για να τον προλάβει, εκείνος γύρισε προς το μέρος της, σήκωσε ένα μαχαίρι, εκείνη πυροβόλησε και το άτομο αυτό είναι πλέον νεκρό».

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι η αστυνομικός φώναξε «πέτα το μαχαίρι στον 40χρονο και όταν αυτός επιχείρησε να της επιτεθεί, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Η ίδια, μάλιστα, στη συνέχεια έκανε ΚΑΡΠΑ στον 40χρονο μέχρι να φτάσουν στο σημείο διασώστες με τον δράστη να αφήνει τελικά την τελευταία του πνοή στο εμπορικό κέντρο.

Η Σκοτ

Η Σκοτ από την πλευρά της, γνωρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως ηρωίδα, ωστόσο διατείνεται πως απλά έκανε τη δουλειά της, όπως λένε συνάδελφοί της.

Η Έιμι Σκότ (εικόνα από Reuters)

Εξάλλου, μιλώντας στο Sky News Australia, η υπουργός Αστυνομίας της Νέας Ουαλίας Yasmin Catley δήλωσε ότι συναντήθηκε με την αστυνομικό μετά την επίθεση, και επαίνεσε την ταπεινότητά της:

«Όταν συνάντησα την Έιμι και της είπα «σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου» εκείνη μου απάντησε ότι «δεν ήμουν μόνο εγώ, βοήθησαν πάρα πολύ και οι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024