Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμος να «σηκώσει» το τουρνουά Masters στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς (vid)

Έτοιμος να «σηκώσει» το τουρνουά Masters στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά Masters στο Μόντε Κάρλο, το οποίο και θέλει να κατακτήσει για 3η φορά ο Έλληνας τενίστας.

Μετά από νίκες με έντονα στοιχεία ανατροπής απέναντι στους δύο κορυφαίους της κατάταξης ATP, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No. 12) και ο Κάσπερ Ρουντ (N. 10), θα προσπαθήσουν σήμερα (όχι πριν τις 16:00) να ολοκληρώσουν ιδανικά τη διαδρομή τους στο χωμάτινο τουρνουά Masters στο Μόντε Κάρλο με άλλη μια νίκη στον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς διέκοψε το νικηφόρο σερί του πρωταθλητή του Μαϊάμι, Γιαννίκ Σίνερ, στο χθεσινό ημιτελικό, προτού ο Ρούουντ νικήσει τον Νο. 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς για πρώτη φορά, με τα δύο αουτσάιντερ να επικρατούν σε τρία σετ.

Και οι δύο παίκτες έχουν ιστορικά βρει το καλύτερό τους τένις σε χωμάτινα γήπεδα και τώρα επιδιώκουν μια δήλωση νίκης σε αυτή την επιφάνεια, αναφέρει η ιστοσελίδα της διοργάνωσης, σε σχετική της ανάλυση.2

Ο Τσιτσιπάς αγωνίζεται για τον μεγαλύτερο τίτλο του από τους συνεχείς θριάμβους στο Μόντε Κάρλο (2021 και 2022) με την επιθυμία να…ξαναγίνει «πρίγκιπας». Υποχώρησε από το τοπ-10 της κατάταξης ATP νωρίτερα αυτή τη σεζόν, αλλά θα ενταχθεί ξανά σε αυτό το επίλεκτο γκρουπ μετά την πορεία του στο Μονακό. Ήδη σίγουρος για την άνοδο στο Νο. 9 του κόσμου, θα μπορούσε να περάσει στο Νο. 7 με την κατάκτηση του τίτλου.

«Νομίζω ότι οι συνθήκες κάνουν τη μάχη», είπε ο Τσιτσιπάς, αναφερόμενος επίσης στη ζέστη στο Μόντε Κάρλο. «Υπάρχει ευχαρίστηση στη μάχη, γιατί το να παίζεις στην Ευρώπη κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σαν το σπίτι σου. Μεγάλωσα παίζοντας ως μικρό παιδί σε παρόμοιες συνθήκες, οπότε το να παίζω για ώρες και ώρες εκεί έξω μου φέρνει λίγο από τις παιδικές μου αναμνήσεις στα γήπεδα τένις στην Ελλάδα».

Ο Ρουντ, που ανέβηκε τέσσερις θέσεις στο Νο. 6 αυτή την εβδομάδα στο ATP Live Ranking, επιδιώκει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του και τον πρώτο του μετά την Εστορίλ το 2023. Θα προσπαθήσει να σπάσει ένα σερί τεσσάρων ηττών σε τελικούς επιπέδου περιοδείας, συμπεριλαμβανομένης της ήττας από τον Τζόκοβιτς στον περσινό γύρο τίτλου του Roland Garros.
Ο Νορβηγός έφτασε επίσης στους Nitto ATP Finals την περασμένη σεζόν και ήταν φιναλίστ τόσο στο Roland Garros όσο και στο US Open το 2022.

Εννέα από τους 10 τίτλους του Νορβηγού σε επίπεδο περιοδείας – όλοι σε επίπεδο ATP 250 – έχουν έρθει στο χώμα. Αλλά όσο δυνατός είναι στην επιφάνεια, είναι επιφυλακτικός για το τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλός του στο χώμα:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Ο Στέφανος είναι ένας φανταστικός παίκτης σε όλες τις επιφάνειες, αλλά στο χώμα νομίζω ότι έχει περισσότερες επιτυχίες στην καριέρα του μέχρι τώρα. Κέρδισε εδώ δύο φορές, οπότε προφανώς νιώθει άνετα εδώ», είπε ο Ρούουντ.

«Οι τελευταίοι έξι, επτά, οκτώ μήνες δεν ήταν νομίζω τέλειοι για αυτόν, και υποχώρησε από το τop-10. Όμως είναι ένας σταθερός παίκτης στο τοπ-10, στο τοπ-5 για πολλά χρόνια ήδη. Θα είναι πάντα ένας επικίνδυνος παίκτης και φαίνεται ότι επιστρέφει σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να περιμένω την καλύτερη εκδοχή του Στέφανου».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε ότι το πρώτο σετ κόντρα στον Σίνερ «ένα από τα καλύτερα πρώτα σετ που έχω παίξει στο χώμα», ενώ και ο Ρούουντ έκανε ένα εξίσου γρήγορο ξεκίνημα κόντρα στον Τζόκοβιτς.

Στις μεταξύ τους συναντήσεις ο Κάσπερ Ρουντ έχει προβάδισμα 2-1 στη σειρά, με τη νίκη του Λος Κάμπος στον ημιτελικό στην πιο πρόσφατη συνάντηση τους. Μοίρασαν επίσης ένα ζευγάρι αγώνες ATP Masters 1000 στη Μαδρίτη (Ρούουντ) και τον Καναδά (Τσιτσιπάς) το 2021.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024