Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αστυνομικούς

Ισραήλ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί εισήχθησαν σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα

Τέσσερις ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον σημείου ελέγχου στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία τους, διευκρινίζοντας πως ο δράστης είναι νεκρός. Οι αστυνομικοί εισήχθησαν σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα

Συγκεκριμένα, ο οδηγός, 26 ετών, αρχικά έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε τέσσερις αστυνομικούς σε οδόφραγμα για τον έλεγχο των εποχούμενων στην Κοχάβ Γιαΐρ, κοινότητα που γειτονεύει με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας.

Το χρονικό – Ποια η αιτία

Ο δράστης «συνέχισε τον δρόμο του προς το σημείο ελέγχου Ελιγιάου (σ.σ. κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Καλκίλγια), όπου αποπειράθηκε να μαχαιρώσει αστυνομικούς, οι οποίοι τον εξουδετέρωσαν», συνεχίζει η ανακοίνωση της αστυνομίας, που διευκρινίζει πως ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου. Το επεισόδιο σημειώθηκε με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Κάπου 1.160 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας στην άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αντίποινα έχουν στοιχίσει τη ζωή έκτοτε σε τουλάχιστον 32.916 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία στον θύλακο από το 2007.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024