Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Διαδηλωτές σε ξενοδοχείο του Σαν Φρανσίσκο κατηγορούν τον Μπάιντεν για γενοκτονία

ΗΠΑ: Διαδηλωτές σε ξενοδοχείο του Σαν Φρανσίσκο κατηγορούν τον Μπάιντεν για γενοκτονία

Διαδήλωση μέσα στο ξενοδοχείο που κατέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Σαν Φρανσίσκο για τον ρόλο του στον πόλεμο στη Γάζα.

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων διαδήλωσαν μέσα στο ξενοδοχείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Σαν Φρανσίσκο, λένε οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον πρόεδρο, μια σπάνια περίπτωση διαμαρτυρίας που ξέσπασε εκ του σύνεγγυς κοντά μέσα στην προεδρική φούσκα.

Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν στην δημοσιογραφική κάλυψη της περιοδίας Μπάιντεν δήλωσε ότι 20 έως 30 διαδηλωτές διαδήλωσαν στο λόμπι του ξενοδοχείου, φωνάζοντας: «Μπάιντεν, Μπάιντεν δεν μπορείς να κρυφτείς, σε κατηγορούμε για γενοκτονία». Άλλα συνθήματα περιλάμβαναν «παύση πυρός τώρα» συνοδεία τρομπέτας και «Μπάιντεν, Μπάιντεν, τι λες. Πόσα παιδιά σκότωσες σήμερα».

Η ομάδα ξεδίπλωσε ένα πανό που έγραφε: «Σταματήστε να χρηματοδοτείτε τη γενοκτονία: Τερματίστε κάθε βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ». Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε όλο το ακίνητο, σε διαδρόμους και πέρασαν από δωμάτια φωνάζοντας και τραγουδώντας. Να σημειωθεί πως το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο (αληθινά) φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής.

Παλαιότερο γιγαντοπανό εναντίον του Μπάιντεν. Η δριμύτερη κριτική ασκείται από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς.

Οι μέχρι στιγμής λεπτομέρειες

Δεν ήταν σαφές πόσο κοντά έφτασαν οι διαδηλωτές στο δωμάτιο του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει εκτεταμένες διαμαρτυρίες για τους χειρισμούς του σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών κατά τη διάρκεια ομιλιών και εκδηλώσεων.

Η κριτική έγκειται σε ένα ακόμα βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ψήφισμα της Αλγερίας που ζητούσε κατάπαυση του πυρός και στις συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ. Μια απόφαση που προκάλεσε σκληρή κριτική από τους μεγαλύτερους πολέμιους των ΗΠΑ.

Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο παρελθόν έξω από τον Λευκό Οίκο και το σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Οι ΗΠΑ πολεμούν τον όρο «γενοκτονία» ως περιγραφικό της σφαγής στη Γάζα. Μόλις χθες ο Άντονι Μπλίνκεν διαφώνησε δημόσια σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, που κατονόμασε την επίθεση στη Γάζα ως γενοκτονία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024