Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολ Γουόκερ: Ο λόγος που απέρριψε το ρόλο του «Σούπερμαν»

Πολ Γουόκερ: Ο λόγος που απέρριψε το ρόλο του «Σούπερμαν»

Προσφορά 10 εκατομμυρίων δολαρίων για το ρόλο του «Σούπερμαν».

Ο «Σούπερμαν» είναι ένας από τους πιο αγαπητούς υπερήρωες μικρών και μεγάλων, από τότε που δημιουργήθηκε. Πάμπολλοι ηθοποιοί έχουν αποδώσει τον ρόλο του «Σούπερμαν» στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το σινεμά. Ο «Άνθρωπος από Ατσάλι» έχει μονοπωλήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον από το 1938, που πρωτοεμφανίστηκε στα κόμικς της DC. Στην συνέχεια ο χαρακτήρας της προχώρισε στην πρώτη κινηματογραφική ταινία το 1978.

Ο Κρίστοφερ Ριβ έβαλε την στολή-σήμα κατατεθέν στην ομότιτλη ταινία υψηλού κόστους, σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Ντόνερ. Μέσα σε δύο ώρες, το φιλμ εστίασε στις «ρίζες» του Κλαρκ και στις πρώτες του μέρες ως «Σούπερμαν». Φυσικά και έγινε επιτυχία. Από τότε πολοί ήταν εκείνοι που δέχθηκαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και φόρεσαν την κάπα του «Σούπερμαν».

Ένας υπερ-ήρωας φτιαγμένος από το υλικό των ανθρώπων.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που έγινε πρόταση ήταν και ο Πολ Γουόκερ. Γνωστός για τον ρόλο του ως Brian O’Conner στη σειρά ταινιών «Fast & Furious», απέρριψε 10 εκατομμύρια δολάρια το 2003, όταν του προτάθηκε ο ρόλος ενός από τους πιο διάσημους υπερήρωες στην ιστορία.

Ο ηθοποιός που σκοτώθηκε το 2013 σε τροχαίο, αρνήθηκε να υποδυθεί τον «Σούπερμαν». Ο Ματ Λούμπερ, ο μάνατζερ του Γουόκερ και ο Όουκλεϊ Λέμαν, ο κασκαντέρ του, είχαν εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη, στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ηθοποιού, «I Am Paul Walker».

«Νομίζω ότι ήταν μια συμφωνία 10 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν ο πρώτος. Ήθελε να το κάνει, ήξερα ότι σκεφτόταν να το κάνει», εξήγησε ο Λούμπερ. «Εγώ γνώριζα ότι δεν ήθελε να κάνει τρεις ή τέσσερις [ταινίες] Σούπερμαν και να είναι ο Σούπερμαν για το υπόλοιπο της ζωής του», συνέχισε ο Λέμαν.

Είχε δοκιμάσει την στολή

Ο Πολ Γουόκερ δοκίμασε μάλιστα και το κοστούμι του «Σούπερμαν» και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν για εκείνον: «»Έχω ένα «S», έχω μια κάπα, μπότες, καλσόν … δεν είμαι εγώ. Θα φύγω από εδώ. Πρέπει να φύγω». Και έφυγε», αποκάλυψε ο μάνατζέρ του.

Είχε απορρίψει την προσφορά επειδή δεν του άρεσε το κοστούμι.

Ο Γουόκερ είχε πει εκείνη την εποχή στους Chicago Sun-Times: «Ναι, θα μπορούσα να είχα κερδίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αυτό το franchise. Θα μπορούσα πιθανώς να είχα αγοράσει τον δικό μου στόλο τζετ ή το δικό μου νησί» και τόνισε:

«Ξέρεις τι; Δεν το χρειάζομαι. Η αγαπημένη μου μάρκα παπουτσιών για τρέξιμο κοστίζει 23 δολάρια. Σπάνια πληρώνω περισσότερα από 40 δολάρια για το τζιν μου. Βάζω ένα μπλουζάκι και αυτό μου κοστίζει 20 ή 10 δολάρια. Δεν χρειάζομαι ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να διαχειριστώ αυτόν τον τρόπο ζωής».

Ο Μπρένταν Φρέιζερ είπε και εκείνος «όχι»

Ο Μπρένταν Φρέιζερ παραλίγο να έπαιζε και εκείνος τον ρόλο του «Σούπερμαν», αν και ποτέ δεν ήταν σίγουρος αν το ήθελε. Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε καλεσμένος στο «The Howard Stern Show» και ο παρουσιαστής Χάουαρντ Στερν υπενθύμισε στον ηθοποιό τις αναφορές που τον ήθελαν να αναλαμβάνει τον ρόλο αυτόν.

«Όλοι διάβαζαν για τον Σούπερμαν. Και πάλι, δοκίμαζαν, ίσως, 6 ή 7 τύπους το 2002, το 2003», είπε ο Φρέιζερ απαντώντας στον Στερν εάν έχασε το ρόλο «μέσα από τα χέρια του». Ο Φρέιζερ αναφέρθηκε και στον Γουόκερ που είχε περάσει ακρόαση.

Όπως είπε ο ίδιος δίσταζε εάν θα μπορούσε να είναι «πιστός» στον εμβληματικό ρόλο του υπερήρωα. «Φυσικά ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία που μου άλλαξε τη ζωή, αλλά έπρεπε να συμφιλιωθώ με το: «Εντάξει, πες ότι πήρες τη δουλειά για να γίνεις ο άνθρωπος από ατσάλι. Θα γραφεί στην ταφόπλακά σου. Είσαι καλά με αυτό;». Θα είσαι για πάντα γνωστός ως ο άνθρωπος από ατσάλι», είπε ο Φρέιζερ στον Στερν.

Ο Φρέιζερ παραδέχτηκε ότι σκεφτόταν διαφορετικά για το ρόλο γιατί ήξερε ότι «δεν ήθελα να γίνω γνωστός μόνο για ένα πράγμα, επειδή περηφανευόμουν για τη διαφορετικότητα σε όλη μου την επαγγελματική ζωή».

Ερωτηθείς πώς ένιωσε όταν δεν κέρδισε τον ρόλο -ο Μπράντον Ρουθ έπαιξε τελικά τον Σούπερμαν στο «Superman Returns» του 2006- ο ηθοποιός είπε ότι το στούντιο «μάλλον» κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να είναι δεσμευμένος στον ρόλο. «Ένιωσα απογοητευμένος που είχα μια καταπληκτική ευκαιρία που δεν έγινε πραγματικότητα», είπε ο ηθοποιός, αλλά πρόσθεσε ότι μάλλον οι υπεύθυνοι κατάλαβαν ότι δεν ήταν 100% δοσμένος στον ρόλο.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024