Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: 5 νεκροί και 6 τραυματίες από τα πλήγματα ΗΠΑ - Βρετανίας κατά των Χούθι - Δείτε βίντεο

Υεμένη: 5 νεκροί και 6 τραυματίες από τα πλήγματα ΗΠΑ – Βρετανίας κατά των Χούθι – Δείτε βίντεο

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει τη στιγμή που ένα Typhoon χτυπά μια εγκατάσταση των ανταρτών της Υεμένης.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από την επίθεση ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι.

«Ο αμερικανοβρετανικός εχθρός…εξαπέλυσε 73 επιδρομές, στοχοθετώντας την πρωτεύουσα Σαναά και τις επαρχίες Χοντέιντα, Ταΐζ, Χατζάχ και Σααντά. Οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν τον θάνατο πέντε μαρτύρων και τον τραυματισμό έξι άλλων μελών των ενόπλων δυνάμεών μας», δήλωσε ο Γιαχία Σαρέα στην πλατφόρμα Χ, δηλώνοντας ότι αυτή η «επιθετικότητα…δεν θα μείνει αναπάντητη».

Κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση στην περιοχή οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων των Χούθι στην Υεμένη ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν ώρες αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή

Η «αμερικανική επίθεση με βρετανική συμμετοχή» εξαπολύθηκε από αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και υποβρύχιο. Τα πλήγματα που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ήταν η μεγαλύτερη επίθεση των ΗΠΑ κατά των Χούθι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν ώρες αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή που είχε ως στόχο εν μέρει να λάβει υποστήριξη για πιο επιθετική δράση εναντίον των Χούθι, καθώς επέμεινε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες» εάν οι επιθέσεις συνεχιστούν.

Η στιγμή που βρετανικό μαχητικό χτυπά εγκατάσταση των Χούθι

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει τη στιγμή που ένα βρετανικό Typhoon χτυπά μια εγκατάσταση των Χούθι.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα κτίριο στο στόχαστρο του μαχητικού αεροσκάφους, ενώ στη συνέχεια σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Ο αναλυτής του Sky News, σε ζητήματα Άμυνας, Μάικλ Κλαρκ, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το παραπάνω βίντεο, επισημαίνοντας ότι το Typhoon ( το αεροσκάφος στην κεντρική φωτογραφία )  πετάει με ταχύτητα τουλάχιστον 965 χλμ/ώρα και, παρ’ όλα αυτά, η εικόνα εμφανίζεται σχεδόν στατική. «Μπορεί να κάνει κύκλους και η εικόνα μοιάζει σαν να καταγράφεται από αερόστατο» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024