Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη απόφαση πρέπει να αφορά το «θέατρο»

Η πρώτη απόφαση πρέπει να αφορά το «θέατρο»

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει λοιπόν να πάρει εδώ και τώρα αποφάσεις αναφορικά με το Ολντ Τράφορντ, γιατί ένα νέο γήπεδο θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγγλική ομάδα.

Η είδηση που «τάραξε τα νερά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο λίγο πριν το τέλος του 2023 ήταν αναμφίβολα η απόκτηση του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Ο Άγγλος επιχειρηματίας πέτυχε τελικά τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει, δαπανώντας βέβαια ένα τεράστιο ποσό και πιο συγκεκριμένα 1,2 δισεκατ. λίρες.

Όλοι πλέον στο Ολντ Τράφορντ μιλούν για νέα εποχή στον αγγλικό σύλλογο και δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για μέλλον γεμάτο επιτυχίες και το κυριότερο επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αναμφισβήτητα η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αγγλικής ομάδας είναι από μόνη της μια θετική εξέλιξη, αν κρίνει κάποιος από την… κατηφόρα που έχει πάρει η Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια.

Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι λύθηκαν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγγλικός σύλλογος, επειδή ο Σερ Ράτκλιφ μπήκε στην ομάδα αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πρότζεκτ.

Το πρώτο βήμα πρέπει ν’ αφορά το γήπεδο

Ο νέος ισχυρός άνδρας του αγγλικού συλλόγου έχει σχεδιάσει (εδώ και καιρό) τις πρώτες του κινήσεις και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι έτοιμος να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι, ως μια πρώτη κίνηση για την ενίσχυση της ομάδας.

Ορθότατα, θ’ αναφωνήσει κάποιος εστιάζοντας βεβαίως στις αδυναμίες που έχει το ρόστερ της ομάδας. Ωστόσο αυτό που πρέπει να οριστεί ως προτεραιότητα του Σερ Ράτκλιφ είναι το γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αγγλική ομάδα είναι υποχρεωμένη να λάβει άμεσα μια απόφαση για το θέμα του γηπέδου, της καθώς το Ολντ Τράφορντ «φωνάζει» για ανακατασκευή.

Και ποιον «δρόμο» θα πάρει τελικά ο αγγλικός σύλλογος στο θέμα του γηπέδου; Θα μπει σε μια διαδικασία ανακαίνισης του υπάρχοντος ή θα κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο στην ίδια ακριβώς θέση;

Απάντηση στο δίλημμα δεν έχει ακόμα δοθεί αν και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των οπαδών της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να επιθυμεί την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας Telegraph, ομάδα αρχιτεκτόνων έχει συμβουλεύσει τον Σερ Ράτκλιφ να προχωρήσει στην κατεδάφιση του υπάρχοντος γηπέδου και την κατασκευή καινούργιου.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται και μια κολοσσιαία επένδυση από τον νέο ισχυρό άνδρα της αγγλικής ομάδας, καθώς απαιτούνται πολλά χρήματα για να προχωρήσει ένα πρότζεκτ κατασκευής νέου Ολντ Τράφορντ.

Το σίγουρο όμως είναι πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό γήπεδο του αγγλικού συλλόγου, δεν σηκώνει νέες καθυστερήσεις.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει λοιπόν να πάρει εδώ και τώρα αποφάσεις αναφορικά με το «θέατρο των ονείρων» γιατί ένα νέο γήπεδο θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγγλική ομάδα.

Σε μια περίοδο που άλλοι μεγάλοι αγγλικοί και ευρωπαϊκοί σύλλογοι απολαμβάνουν τις ανέσεις σύγχρονων γηπέδων, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται έτη φωτός πίσω στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι τίτλοι θέλουν… υπομονή

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ήδη δέκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και όπως όλα δείχνουν αυτά θα γίνουν έντεκα, καθώς ούτε φέτος η ομάδα του Τεν Χαγκ θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η είδηση της αγοράς του 25% από τον Σερ Ράτκλιφ δίνει το δικαίωμα στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να κάνουν ξανά όνειρα για επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ήδη τα ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων κάνουν παρέλαση αλλά εδώ υπάρχουν και παραδείγματα που πρέπει να τα λάβει υπόψιν η Γιουνάιτεντ.

Η Τσέλσι έχει ξοδέψει τον τελευταίο χρόνο αμέτρητα ποσά για μεταγραφές αλλά το πλάνο δεν έχει δικαιωθεί. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά χρειάζονται σωστές επιλογές από κατάλληλους ανθρώπους και υπομονή.

Χωρίς υπομονή δεν γίνεται τίποτα κι αυτό σημαίνει πως ο Ράτκλιφ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Ασφαλώς όλοι στο Ολντ Τράφορντ έχουν πλέον μια πιο αισιόδοξη ματιά στο μέλλον αλλά όλα κρίνονται στο χορτάρι.

Στο χορτάρι ενός γηπέδου που θέλει πάση θυσία ανακατασκευή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024