Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο παίκτης για τον οποίο μιλά όλη η Ευρώπη (vid)

Ο παίκτης για τον οποίο μιλά όλη η Ευρώπη (vid)

Ο Γερμανός Γιόχαν Γκρούνλοχ προορίζεται για νέος Νοβίτζκι και ετοιμάζεται για άλμα στην Ευρωλίγκα.

Το μπάσκετ στη Γερμανία δεν είναι το άθλημα της πλειοψηφίας, ούτε ένα από τα πιο δημοφιλή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «Νατσιονάλμανσαφτ» είναι η πρωταθλήτρια Κόσμου. Κάτι καλό κάνουν στην «Ντόιτσλαντ» και με την «πορτοκαλί» μπάλα.

Ηδη μάλιστα υπάρχει ένας παίκτης που συγκρίνεται και προορίζεται για νέος Νοβίτζκι. Ιεροσυλία ή όχι η σύγκριση το σίγουρο είναι ότι ο Γιόχαν Γκρούνλοχ είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η μάλλον άσημη RASTA Vechta.

Η Βέχτα είναι ανάμεσα στις αποκαλύψεις της σεζόν στη Γερμανία, αλλά υπάρχει και ένας παίκτης της στα χείλη όλων που θεωρείται ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας της ομάδας της Κάτω Σαξονίας.

Πρόκειται για τον Johann Grünloh, έναν νεαρό, μόλις 18 ετών με ύψος 2,11 μέτρα και που όλοι βλέπουν ως πιθανό διάδοχο του Dirk Nowitzki λόγω του ταλέντου και των ικανοτήτων του.

Ένας παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια, και που θα μπορούσε να συνεχίσει να εξελίσσεται, καθώς επιβεβαίωσε από τους γιατρούς ότι θα συνεχίσει να ψηλώνει!

Ο Grünloh, σύμφωνα με τα λόγια του Miguel Zapata, ασίσταντ κόουτς της Vechta, έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον: «Είναι νέος και πολύ εργατικός, δεν θα μπορούσα να σας πω αν το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ, αλλά τουλάχιστον θα είναι ένας σταθερός Γερμανός παίκτης υψηλού επιπέδου».

Ηδη σκάουτερ του NBA έχουν πάει στη μικρή πόλη Vechta για να παρακολουθήσουν στενά τον ταλαντούχο Johann Grünloh. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, σκάουτερ από ομάδες όπως οι Denver Nuggets έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για το «τευτονικό μαργαριτάρι» και την πιθανή εξέλιξή του προς το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο παίκτης, ωστόσο, δεν θέλει να αφιερώσει πολύ χρόνο σκεπτόμενος αυτό ή τη σύγκριση του με τον θρύλο Dirk Nowitzki. Το δήλωσε ξεκάθαρα στην BILD: «Είναι συγκρίσεις που δεν μπορούν να γίνουν ακόμα. Ο Νοβίτσκι απλά τα κατάφερε όλα. Από τον τίτλο του NBA ως αυτόν του MVP του NBA. Έχω πολλά ακόμα. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσω να με συγκρίνουν μαζί του γιατί είχε μια θρυλική καριέρα».

Αλλά στο μονοπάτι προς την αριστεία, ο Johann Grünloh είναι ξεκάθαρος ότι η σκληρή δουλειά είναι σημαντική και γι’ αυτό αποφεύγει τα πάρτι πάρα πολύ, τόσο πολύ που αυτό το καλοκαίρι εγκατέλειψε ένα ταξίδι στο Lloret de Mar με τους συμφοιτητές του επειδή πιστεύει ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι δύσκολο να συμβαδίσουμε με τον επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ και η σωματική προετοιμασία και το βάρος είναι σημαντικά.

Ο Johann Grünloh τραβούσε ήδη την προσοχή, αλλά ήταν στο τουρνουά Next Generation στην Πάτρα όταν το όνομά του έγινε μόδα.

Με μέσο όρο απόδοσης 16,3 πόντους και 13 ριμπάουντ σε τέσσερα παιχνίδια και, επιπλέον, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ που κατέγραψε ο ίδιος ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα με μέσο όρο 6,3 τάπες, αφού ο Γάλλος μπλόκαρε 24 σουτ το 2020 και ο Γερμανός μία παραπάνω αυτή τη σεζόν.

Ο παίκτης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στη RASTA Vechta και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας των Γερμανών, αλλά όχι λόγω του μέσου όρου των οκτώ πόντων ανά παιχνίδι και άνω των είκοσι λεπτών κατά μέσο όρο. Είναι και η ικανότητά του στα ριμπάουντ και το μπλοκ, ικανότητες που τραβούν την προσοχή και που τον έχουν κάνει στόχο μετά και τη συμμετοχή του στο Adidas Eurocamp και το NBA Pre-Draft Camp.

Ο Grünloh είναι μόλις 18 ετών και πριν το ΝΒΑ θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα, όπως έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο παίκτης. Η Αμερική είναι όνειρο, αλλά η κορυφή της Ευρώπης είναι δέλεαρ.
Με τη Βέχτα δύσκολα θα το πετύχει. Να δούμε αν θα τον κάνει δικό της άμεσα μια εκ των Μπάγερν ή Αλμπα που κυριαρχούν στην Μπουντεσλίγκα. Εκτός κι αν τον προλάβει άλλος…

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024