Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μία εικόνα... χίλιες λέξεις - Με «ελληνική» γραβάτα ο Κάρολος μετά το διπλωματικό φάουλ του Σούνακ

Μία εικόνα… χίλιες λέξεις – Με «ελληνική» γραβάτα ο Κάρολος μετά το διπλωματικό φάουλ του Σούνακ

Στην διάσκεψη για το κλίμα παρέστη ο βασιλιάς Κάρολος

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για το κλίμα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ. Η ουσία φυσικά δεν βρίσκεται στην συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, αλλά στην ενδυματολογική επιλογή του μονάρχη, , λίγες ημέρες μετά το διπλωματικό φάουλ του Ρϊσι Σούνακ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κάρολος φορούσε τη γραβάτα με τη «ελληνική σημαία», κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως κίνηση στήριξης προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκφράζουν την άποψη τους μόνο σημειολογικά.

«Η Γη δεν μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στην Γη»

Το μήνυμα του Καρόλου στον Ρίσι Σούνακ

«Η Γη δεν μας ανήκει»

Στην πρώτη του ομιλία ως μονάρχη, ο Βασιλιάς Κάρολος ανέφερε πως «Τα ρεκόρ καταρρίπτονται τόσο συχνά που γινόμαστε απαθείς σε ό,τι ακούμε». Ανέφερε δε ότι «προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά η φετινή COP28 να είναι μία ακόμη αποφασιστική καμπή προς μια πραγματική μεταβολή», καθώς ο κόσμος «δεν βρίσκεται στον σωστό δρόμο» στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και η παγκόσμια οικονομία θα κινδυνεύσει αν δεν υπάρξει ταχεία περιβαλλοντική επανόρθωση, δήλωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στις παγκόσμιες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής φέρνοντας ως παραδείγματα τους κυκλώνες που προσκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε νησιωτικές χώρες, όπως το Βανουάτου στις πλημμύρες στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν και τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα.

«Ζούμε μία τρομακτική εμπειρία ταυτόχρονης μεταβολής του συνόλου των οικολογικών συνθηκών, με έναν ρυθμό που ξεπερνά τις δυνατότητες της φύσης», είπε απευθύνοντας έκκληση για την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματο-οικονομικού συστήματος σε όφελος της ενεργειακής μετάβασης.

«Αν δεν επανορθώσουμε και δεν αποκαταστήσουμε γρήγορα την μοναδική οικονομία της Φύσης, που βασίζεται στην αρμονία και την ισορροπία, που είναι το ύστατο στήριγμά μας, η ίδια η οικονομία μας και η επιβίωση μας θα τεθεί σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο βασιλιάς της Αγγλίας μιλώντας για την συμμετοχή στην κλιματική δράση πολυμερών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα, για τον ρόλο του τομέα της ασφάλισης και για την επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο μονάρχης ανέφερε ότι «Η Γη δεν μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στην Γη», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024