Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα αδιανόητα νούμερα του Κάνααν, ο Τόμιτς και ο Σπανούλης (pics, vids)

Τα αδιανόητα νούμερα του Κάνααν, ο Τόμιτς και ο Σπανούλης (pics, vids)

Ο Αϊζάια Κάνααν και η φανταστική χρονιά που διανύει επιθετικά, τον έχει φέρει στην ίδια συζήτηση με Τόμιτς και Σπανούλη. Τα εντυπωσιακά νούμερα και ένα πολύ ιδιαίτερο στατιστικό που δείχνει πολλά

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να περάσει από το Μόντε Κάρλο και να ηττήθηκε από τη Μονακό του καταπληκτικού Μάικ Τζέιμς με 85-77, όμως σε ακόμη ένα παιχνίδι «έλαμψε» το άστρο του Αϊζάια Κάνααν.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών κάνει… όργια φέτος, είναι σαφώς πιο άνετος στο παρκέ και έχει έναν ρόλο ακόμη πιο σημαντικό από τον περσινό. Η ψυχολογία του είναι στα ύψη, όπως και η αυτοπεποίθηση του, κάτι που φαίνεται από τις επιθέσεις που παίρνει, αλλά και από το φανταστικό πρώτο μέρος στο Μόντε Κάρλο, όπου είχε 17 πόντους.

Συνολικά τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 5/8 τρίποντα και αποτελεί τον πιο «καυτό» παίκτη από μακριά σε όλη την Ευρώπη, ενώ βάζει 3,1 τρίποντα ανά ματς. Είναι πρώτος στη σχετική λίστα, ενώ «βαράει» από παντού και είναι και εύστοχος, έχοντας συνολικά 14,1 πόντους κατά μέσο όρο και 11,9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Μπομπέρ» όπως Τόμιτς και Σπανούλης

Ο Κάνααν μετά από 1,5 σεζόν στον Ολυμπιακό έχει ήδη καταφέρει να αφήσει το δικό του στίγμα, με τη στατιστική να λέει μεγάλες αλήθειες σχετικά με την ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά και στο μακρινό σουτ. Τα 3,1 σουτ που βάζει ανά ματς, τον έχουν φέρει στην κορυφή της Euroleague, αλλά και σε μια πολύ ιδιαίτερη λίστα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός μετά το ματς με τη Μονακό στο Μόντε Κάρλο έγινε ο τρίτος γρηγορότερος παίκτης που έφτασε τα 200 σουτ τριών πόντων με τον Ολυμπιακό στη Euroleague και το έκανε πίσω από τους δύο θρύλους της ομάδας, τον Μίλαν Τόμιτς και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο πρώτος το κατάφερε σε 47 παιχνίδια, ενώ ο δεύτερος σε 49, με τον Κάνααν να το έχει κάνει σε 50.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πάντα το ποσοστό και ο Κάνααν έχει το εξωπραγματικό 54,8% από το τρίποντο φέτος κάτι που σημαίνει ότι εκτελεί περίπου 6 τρίποντα και βάζει πάνω από τα μισά (3,1). Αν βάλει κανείς κάτω το ποσοστό καριέρας του (42%) στη Euroleague, τα φετινά νούμερα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Πέρσι με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 38,1 % στη Euroleague, κάτω δηλαδή από τον μέσο όρο καριέρας του, όμως το γεγονός ότι είναι πιο «απελευθερωμένος» φέτος είναι ξεκάθαρο και βγαίνει μέσα στο παρκέ και στη στατιστική του.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024