Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρολάρισμα στον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη - «Το έκανε γιατί καταλάθος έσπασε τα Ελγίνεια Μάρμαρα»

Τρολάρισμα στον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη – «Το έκανε γιατί καταλάθος έσπασε τα Ελγίνεια Μάρμαρα»

Πέραν του σοβαρού διπλωματικού επεισοδίου που έχει δημιουργηθεί μετά την ενέργεια του βρετανού πρωθυπουργού, ορισμένοι το πήραν αρκετά χαλαρά...

Αντιδράσεις και προβληματισμό έχει δημιουργήσει η χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη σημερινή του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στη Ντάουνινγκ Στριτ, ώσπου ο βρετανός πρωθυπουργός φάνηκε να… μετανιώνει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να εκφράσει την ενόχλησή του και απέδωσε την ξαφνική απόφαση του βρετανού ομόλογου του στις δηλώσεις του αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν. Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και διερωτήθηκε: «Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;».

«Το έκανε γιατί καταλάθος έσπασε τα ελγίνεια μάρμαρα»

Πέραν της σοβαρότητας της υπόθεσης, ορισμένοι το πήραν αρκετά χαλαρά και δεν δίστασαν να τρολάρουν τον Ρίσι Σούνακ. Συγκεκριμένα, το σατυρικό site «Le chou» ανήρτησε στο X μία φωτογραφία του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος δείχνει φανερά απογοητευμένος και πίσω του ορισμένα σπασμένα αγάλματα του Βρετανικού Μουσείου.

Η λεζάντα γράφει το εξής: «Ο Ρίσι Σούνακ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό αφού καταλάθος έσπασε ένα από τα ελγίνεια μάρμαρα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο μουσείο».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024