Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Άρχισε τη λογοκρισία στο Χ - Απειλεί με διαγραφές για συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

Έλον Μασκ: Άρχισε τη λογοκρισία στο Χ – Απειλεί με διαγραφές για συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

O Μασκ σε ανάρτησή του σημειώνει πως συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που «υπονοούν γενοκτονία» θα έχουν σαν αποτέλεσμα αναστολές λογαριασμών από το Χ.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης της X, (παλαιότερα γνωστό ως Twitter), Έλον Μασκ σε ανάρτησή του κάνει λογοκρισία και απειλεί με αναστολή των λογαριασμών της πλατφόρμας για συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα ο Μασκ σε ανάρτησή του σημειώνει πως φράσεις όπως «αποαποικιοποίηση» και «από το ποτάμι στη θάλασσα», μαζί με παρόμοιους ευφημισμούς, «υπονοούν γενοκτονία», αποτελούν «σαφείς εκκλήσεις για ακραία βία και θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή του λογαριασμού από την πλατφόρμα».

Λίγο αργότερα το «μάζεψε» σε νεότερη ανάρτηση

Σε μία νεότερη ανάρτησή του και αφού δέχθηκε πυρά από φιλοπαλαιστινιακούς χρήστες που επισήμαναν ότι η πολιτική αυτή περιορίζει την ελευθερία του λόγου τους και ότι είναι λογοκρισία, το μάζεψε κάπως και ανέφερε ότι «όποιος υποστηρίζει τη γενοκτονία οποιασδήποτε ομάδας», θα αποβληθεί από το Χ.

Λίγες ώρες αφότου κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό

Το «από το ποτάμι στη θάλασσα», δηλαδή από τον Ιορδάνη ποταμό στη Μεσόγειο Θάλασσα, είναι ένα φιλοπαλαιστινιακό σύνθημα που οι υπερασπιστές του υποστηρίζουν ότι αποτελεί έκκληση για ελευθερία.

Λένε ότι οι προσπάθειες να χαρακτηριστεί ως αντισημιτικό είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ποινικοποίηση των φιλοπαλαιστινιακών φωνών και τον αποκλεισμό της ελευθερίας του λόγου, υπό το πρίσμα ενός αυξανόμενου κινήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επικρίνει την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ιδίως μεταξύ των νέων.

Η απόφαση έρχεται την ίδια ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι η Apple σχεδιάζει να διακόψει όλες τις διαφημίσεις στο X, σύμφωνα με το Axios, μετά από διαφημίσεις που φέρεται να τοποθετήθηκαν μαζί με ακροδεξιό περιεχόμενο.

Ο ίδιος ο Μασκ κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό αφού δήλωσε ότι μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες υποστηρίζουν «διαλεκτικό μίσος κατά των λευκών» μέσω της υποστήριξης της μετανάστευσης ήταν «η απόλυτη αλήθεια».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024