Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακπομ: Τα 4 γκολ σε 51 λεπτά, ο Φαν Σιπ και το ιστορικό σερί (vids)

Ακπομ: Τα 4 γκολ σε 51 λεπτά, ο Φαν Σιπ και το ιστορικό σερί (vids)

Ο Φαν Σιπ έχει βελτιώσει και την εικόνα του Τσούμπα Ακπομ – Ο Βρετανός επιθετικός έρχεται από τον πάγκο και δίνει λύσεις – Εκανε ρεκόρ στην ιστορία του Αγιαξ.

Ο Αγιαξ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν και να βρέθηκε ακόμα και στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά το τελευταίο διάστημα με τον Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και προσπαθεί να αναρριχηθεί στη βαθμολογία της Eredivisie.

Στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που βρίσκεται στην τεχνική του ηγεσία ο πρώην προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, ο Αίαντας έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία: Στο ντεμπούτο του Τζον Φαν Σιπ νίκησε εντός έδρας με 2-0 τη Φόλενταμ και στη συνέχεια ακολούθησε η επιβλητική εμφάνιση και η τεσσάρα (4-1) επί της Χέρενφεν.

Ανεβαίνει ο Αγιαξ και δείχνει να έχει αφήσει πίσω του την κρίση που βίωσε στην αρχή της σεζόν

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, έφερε 2-2 με την Αλμίρε Σίτι, σε ένα ματς που ισοφαρίστηκε στο 90+3’. Η εικόνα του Αγιαξ στις τελευταίες αναμετρήσεις της Eredivisie δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα- έκτρωμα των πρώτων αγώνων, με τον Τζον Φαν Σιπ να έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη βελτίωση του Αίαντα, όπως επίσης και ένας πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Τσούμπα Ακπομ. Ο Βρετανός στράικερ το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε από την Μίντλεσμπρο στην ολλανδική ομάδα έναντι 12.3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στο πρώτο κομμάτι της σεζόν η εικόνα του, όπως και ολόκληρης της ομάδας, ήταν απογοητευτική.

Εγραψε ιστορία ο Ακπομ

Σε 5 αναμετρήσεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα είχε 0 γκολ. Με τον Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο του Αγιαξ, σε 3 αναμετρήσεις έχει 4 γκολ. Μάλιστα, όχι μόνο σκοράρει κατά ριπάς, αλλά έγραψε και με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ολλανδικής ομάδας.

Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Αγιαξ που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας έρθει από τον πάγκο. Στο ματς με τη Φόλενταμ σκόραρε σε 11 λεπτά συμμετοχής. Στο παιχνίδι με την Χέρενφεν έβαλε δύο γκολ σε 17 λεπτά και στην αναμέτρηση με την Αλμίρε Σίτι ένα γκολ σε 23 λεπτά.

Ο Τσούμπα Ακπομ τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τη στιγμή που ανέλαβε τον Αγιαξ ο Τζον Φαν Σιπ και σκοράρει συνεχώς, δίνοντας σημαντικές λύσεις στον Ολλανδό προπονητή και βοηθώντας στη βαθμολογική αναρρίχηση του Αίαντα, που βρίσκεται πλέον στην 12η θέση.

Ο Βρετανός επιθετικός συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 118 γκολ σε 379 ματς (30 ασίστ). Με τα χρώματα του ΠΑΟΚ είχε 29 γκολ και 13 ασίστ σε 131 αναμετρήσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024