Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το... παράδοξο με τους Σκωτσέζους - Γιατί δεν τους... πάει το Champions League (pic)

Το… παράδοξο με τους Σκωτσέζους – Γιατί δεν τους… πάει το Champions League (pic)

Τα τελευταία χρόνια οι Σκωτσέζοι έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά δείχνουν πως δεν τους ταιριάζει το Champions League.

Αν και βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας της UEFA και τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, οι Σκωτσέζοι δείχνουν πως δεν τους ταιριάζει το Champions League.

Παρότι Σέλτικ και Ρέιντζερς αποτελούν τις κορυφαίες ομάδες του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και είναι σταθερά στα ευρωπαϊκά κύπελλα και το Champions League, έχουν ξεχάσει τι θα πει νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το μεγάλο πρόβλημα των σκωτσέζικων ομάδων στο Champions League

Στο Champions League λοιπόν, οι εκπρόσωποι της χώρας έχουν χτίσει ένα κάκιστο σερί το οποίο επεκτάθηκε μετά τη συντριβή της Σέλτικ από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, οι σκωτσέζικες ομάδες έχουν ρεκόρ 0-3-17 στα 20 τελευταία ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τα γκολ να είναι μόλις 11-62.

Η τελευταία νίκη σκωτσέζικου συλλόγου, χρονολογείται στον Σεπτέμβριο του 2017 και το 3-0 των Κελτών επί της Άντερλεχτ, έκτοτε έχουμε δει την ομάδα του Λουίς Πάλμα να καταγράφει τρεις ισοπαλίες και έντεκα ήττες, ενώ η Ρέιντζερς πέρσι είχε »6 στα 6» ήττες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρέιντζερς έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League πριν δύο χρόνια κόντρα στην Άιντραχτ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την κούπα, παρότι προηγήθηκε στον τελικό επί της γερμανικής ομάδας.

Το αρνητικό σερί των σκωτσέζικων ομάδων

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024