Εκφοβισμός δημοσιογράφων και βουλευτών της αντιπολίτευσης, ποινικοποίηση της κριτικής. Ετσι λειτουργούν τα καθεστώτα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι (;) συμπτωματική
Το… παράδοξο με τους Σκωτσέζους – Γιατί δεν τους… πάει το Champions League (pic)
Τα τελευταία χρόνια οι Σκωτσέζοι έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά δείχνουν πως δεν τους ταιριάζει το Champions League.
Αν και βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας της UEFA και τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, οι Σκωτσέζοι δείχνουν πως δεν τους ταιριάζει το Champions League.
Παρότι Σέλτικ και Ρέιντζερς αποτελούν τις κορυφαίες ομάδες του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και είναι σταθερά στα ευρωπαϊκά κύπελλα και το Champions League, έχουν ξεχάσει τι θα πει νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Το μεγάλο πρόβλημα των σκωτσέζικων ομάδων στο Champions League
Στο Champions League λοιπόν, οι εκπρόσωποι της χώρας έχουν χτίσει ένα κάκιστο σερί το οποίο επεκτάθηκε μετά τη συντριβή της Σέλτικ από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.
Συγκεκριμένα, οι σκωτσέζικες ομάδες έχουν ρεκόρ 0-3-17 στα 20 τελευταία ματς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τα γκολ να είναι μόλις 11-62.
Η τελευταία νίκη σκωτσέζικου συλλόγου, χρονολογείται στον Σεπτέμβριο του 2017 και το 3-0 των Κελτών επί της Άντερλεχτ, έκτοτε έχουμε δει την ομάδα του Λουίς Πάλμα να καταγράφει τρεις ισοπαλίες και έντεκα ήττες, ενώ η Ρέιντζερς πέρσι είχε »6 στα 6» ήττες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρέιντζερς έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League πριν δύο χρόνια κόντρα στην Άιντραχτ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την κούπα, παρότι προηγήθηκε στον τελικό επί της γερμανικής ομάδας.
Το αρνητικό σερί των σκωτσέζικων ομάδων
Record of SCO🏴 teams in the last 20 UEFA Champions League matches:
Με γκολ του Σέσκο στο 90'+6' η Γιουνάιτεντ απέφυγε την ήττα κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-1) όμως και κρατήθηκε στην 4η της βαθμολογίας, μετά το 2-2 της Τσέλσι με τη Λιντς.
Η Τσέλσι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 ως το 66′, όμως η Λιντς έκανε μεγάλη επιστροφή στο Στάμφορντ Μπριτζ αποσπώντας 2-2, για την 26η αγωνιστική της Premier League. Έχασαν έδαφος για την 4άδα οι μπλε.
Παίκτες όπως ο Τζέιμς, ο Μίροτιτς, ο Μπλοσομγκέιμ αλλά και ο Ντιαλό κάθε άλλο παρά σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται στη Μονακό, παρά το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος προσπαθεί να βρει