Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαλί: Τρομερός σεισμός 7-7,1 Ρίχτερ - Ευτυχώς, υποθαλάσσιος και σε πολύ μεγάλο βάθος

Μπαλί: Τρομερός σεισμός 7-7,1 Ρίχτερ – Ευτυχώς, υποθαλάσσιος και σε πολύ μεγάλο βάθος

Ο σεισμός των 7,0 ή 7,1 Ρίχτερ με επίκεντρο κάτω από τη θάλασσα του Μπαλί έκανε τους ανθρώπους να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους αλλά καθώς έγινε σε μεγάλο βάθος «δεν αναμένεται να είναι καταστροφικός».

Τρομερός σεισμός 7,0 βαθμών σημειώθηκε σε μεγάλο βάθος σε υποθαλάσσια περιοχή βόρεια του Μπαλί και των νήσων Λομπόκ στην Ινδονησία σήμερα τη νύχτα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ωθώντας κόσμο αν πεταχτεί έξω από κτίρια.

Μεγάλο εστιακό βάθος

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 203 χιλιόμετρα βόρεια της Ματαράμ και το εστιακό βάθος ήταν μεγάλο, 516 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης, σύμφωνα με τα δεδομένα του EMSC.

Η ινδονησιακή σεισμολογική υπηρεσία και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών εκτίμησαν από την πλευρά τους πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμών και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι.

Εγινε αισθητός λίγο πριν τις 04:00 [σ.σ. τοπική ώρα· χθες Δευτέρα στις 23:00 ώρα Ελλάδας] σε παράκτιες περιοχές στο Μπαλί και στο Λομπόκ. Ακολούθησαν δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, αντίστοιχα 6,1 και 6,5 βαθμών, σύμφωνα με την ινδονησιακή σεισμολογική υπηρεσία.

Δεν αναμένονται καταστροφές

Πάντως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με την ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB.

Καθώς ο σεισμός έγινε σε μεγάλο βάθος «δεν αναμένεται να είναι καταστροφικός», εξήγησε ο εκπρόσωπος της BNPB Αμπντουλ Μουχάρι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024