Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για επίθεση σε σχολείο της Βρετανίας

Συναγερμός για επίθεση σε σχολείο της Βρετανίας

Αποκλείστηκε από τις αρχές το σχολείο Tewkesbury στο Gloucestershire μετά από αναφορές ότι ένας μαθητής μαχαίρωσε έναν καθηγητή

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο στην Βρετανία, όταν οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στον αποκλεισμό του σχολείου Tewkesbury και έδωσαν εντολή στους μαθητές και στους καθηγητές να παραμείνουν μέσα στο χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror, ένας μαθητής έχει μαχαιρώσει έναν δάσκαλο και αυτή είναι η αιτία για την οποία το σχολείο παραμένει κλειστό. Η ταυτότητα του δασκάλου ή του μαθητή δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Μάλιστα, η αστυνομία του Gloucestershire έγραψε στο Twitter: «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σχολείο του Tewkesbury στην Ashchurch Road. Το σχολείο είναι αποκλεισμένο, ενώ η αστυνομία κάνει έλεγχο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Στο νοσοκομείο ο καθηγητής

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναφέρουν σε νεότερη ανάρτηση ότι: «Ένας ενήλικας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από μαχαιριά μετά από περιστατικό στο σχολείο του Tewkesbury. Μας κάλεσαν γύρω στις 9.10 π.μ. σήμερα (Δευτέρα) με μια αναφορά ότι ένας μαθητής είχε μαχαιρώσει έναν δάσκαλο. Ένας έφηβος συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου

Σε ανάρτησή του στο Facebook το δημοτικό σχολείο ανέφερε: «Αγαπητές οικογένειες, ένα περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην Ακαδημία Tewkesbury (Σχολείο Tewkesbury) και μας έχει συμβουλεύσει η αστυνομία του Tewkesbury να μείνουμε στις αίθουσες.

Έχουμε αστυνομική παρουσία στο σχολείο. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλες τις οικογένειες ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και σε καλή κατάσταση. Πρέπει να ζητήσουμε από τις οικογένειες να μην έρχονται στο σχολείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και επίσης να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών», ανέφερε η ανακοίνωση του σχολείου.

Ανήσυχοι οι γονείς

Ένας γονέας έγραψε στο Twitter: «Το μόνο που μας έστειλαν ήταν ένα email, όπου μας έλεγαν ότι το σχολείο είναι σε λοκντάουν και να μην τηλεφωνήσουμε ή να πάμε εκεί. Στη συνέχεια, μάθαμε ότι η περιοχή έχει γεμίσει με ένοπλους αστυνομικούς, ασθενοφόρα, ελικόπτερα.

Εμείς οι γονείς θα σκεφτούμε το χειρότερο, ειδικά όσοι έχουν παιδιά που δεν απαντούν στο τηλέφωνο ή το έχουν απενεργοποιημένο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι λένε ότι κάτι συμβαίνει αλλά όχι τα ακριβή γεγονότα. Και μετά ακολούθησε αυτή η ανάρτηση από την αστυνομία. Το σχολείο θα δεχτεί ΠΟΛΛΑ παράπονα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024