Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί βρίσκουμε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μας σηκωμένους;

Γιατί βρίσκουμε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μας σηκωμένους;

Μια (λίγο χαζή) ιστορία κι ένα μάθημα οδηγικής συμπεριφοράς που πήρα εκείνη τη μέρα...

Η κατάσταση έχει ως εξής: Πριν από περίπου ένα μήνα είχα πάει στο Θησείο και πάρκαρα το αυτοκίνητο εκεί που το παρκάρει όλη η Ελλάδα (ΟΛΗ όμως) όταν πηγαίνει στο Θησείο: Στον περιφερειακό του Φιλοπάππου.

Την ώρα που πάρκαρα, ακριβώς πίσω μου μόλις είχε παρκάρει μια νεαρή κοπέλα, με την οποία μάλιστα είχαμε και eye contact για αρκετή ώρα, σε σημείο που κόντεψα να χτυπήσω το αυτοκίνητό της, μιας και έκανα όπισθεν χωρίς να κοιτάζω πίσω, αλλά κοιτάζοντας εκείνη. Αφού γλιτώσαμε το ατύχημα είπα «συγγνώμη», χαμογέλασα και πήγα στη δουλειά μου, χωρίς να πούμε τίποτα περισσότερο.

Γυρνώντας, περίπου 3 ώρες αργότερα, η κοπέλα είχε φύγει και οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μου και οι μπροστινοί και οι πίσω ήταν σηκωμένοι.

Αμέσως η σκέψη μου πήγε στην εν λόγω κοπέλα. Να ήταν κάποιου είδους φλερτ; Το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων να ήταν κάποιου είδους τρόπος να μου τραβήξει την προσοχή και μαζί να είχε αφήσει και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας, το οποίο όμως πήρε ο αέρας;

Ήταν μια πάρα πολύ χαζή σκέψη. Όμως η ακολουθία των γεγονότων δεν με άφηνε να σκεφτώ κάποιον άλλον λόγο που κάποιος μου σήκωσε τους υαλοκαθαριστήρες.

Μπήκα στο αυτοκίνητο και συνέχισα τη ζωή μου, ενώ -φυσικά- στοιχεία επικοινωνίας της κοπέλας δεν βρήκα ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν είχε σηκώσει εκείνη του υαλοκαθαριστήρες.

Τι θα ήθελα να έχω βρει στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μου…

Και τελικά;

Περνώντας ο καιρός, άρχισα να βλέπω πολλούς σηκωμένους υαλοκαθαριστήρες στους δρόμους της Αθήνας. Όλα τα αυτοκίνητα που είχαν σηκωμένους υαλοκαθαριστήρες έχουν ένα κοινό: παρκάρισμα σε πολύ λάθος σημείο, όπου ενοχλούν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή τους πεζούς.

Η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική!

Στη συνέχεια… έκανα ερευνητική δημοσιογραφία (5 λεπτών στο Google) για να καταλήξω στο συμπέρασμα πως (εκτός από το ότι δεν την έπεφτε εκείνη η κοπέλα) οι σηκωμένοι υαλοκαθαριστήρες υπάρχουν για να στείλουν ένα απλό και συνάμα σαφές μήνυμα: ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΣ.

Ένα μήνα μετά, ακόμα δεν κατάλαβα που ακριβώς ενοχλούσα εκείνη τη μέρα στο Θησείο, ωστόσο μάλλον κάποιον θα δυσκόλεψα στη μετακίνηση και (αν διαβάζει αυτό το κείμενο) του ζητάω ειλικρινά συγγνώμη.

ΥΓ. Την επόμενη φορά που θα δείτε τον υαλοκαθαριστήρα σας σηκωμένο μην θεωρήσετε ότι είναι κάποιου είδους φλερτ, το πιθανότερο είναι αυτός που τον σήκωσε να σας έβριζε εκείνη τη στιγμή.

ΥΓ2. Προφανώς και αυτό το «κόλπο» με τους υαλοκαθαριστήρες δεν είναι κάτι πρόσφατο και λογικά είναι κάτι που θα συμβαίνει χρόνια, ωστόσο εγώ δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024