Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για Eurovision: «Βρήκαμε τον μπελά μας» - Η επίμαχη φράση και το πρόστιμο

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για Eurovision: «Βρήκαμε τον μπελά μας» – Η επίμαχη φράση και το πρόστιμο

Η ένσταση από την Τουρκία στη Eurovision, το πρόστιμο και ο εκνευρισμός του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου.

Ο τραγουδιστής Κωνσταντίνου Χριστοφόρου μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε Eίδον, την Μεσημβρίαν» και μεταξύ άλλων σχολίασε την επίμαχη φράση που είπε ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision του 2006.

«Good evening, Athens. This is Nicosia calling. Unfortunately, the only divided capital left in Europe» (Καλησπέρα, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία, δυστυχώς η μόνη εναπομείνασα διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη), είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου κατά τη live ανακοίνωση της βαθμολογίας στη Eurovision.

«Βρήκαμε τον μπελά μας. Ήταν άδικο αυτό που έκαναν. Το ΡΙΚ έφαγε πρόστιμο από την EBU, κόπηκε η φράση αυτή από το επίσημο DVD της διοργάνωσης. Εγώ ήμουν εξοργισμένος να σου πω την αλήθεια», παραδέχηκε ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Η κακομαθημένη Τουρκία και η Eurovision

«Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Τότε συμμετείχε η Τουρκία, ήταν πριν ακόμα σταματήσει.

Και βλέπεις μετά από λίγα χρόνια να κερδίζει τραγούδι της Ουκρανίας, που μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων που κέρδισε κιόλας», συμπλήρωσε ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Jamala με το κομμάτι «1944» το 2016.

«Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα, που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη και καταδικασμένη βάσει ψηφισμάτων. Γιατί το είπα; Γιατί η μουσική ενώνει κι εμείς είμαστε ακόμα διχοτομημένοι», τόνισε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. «Είχε κάνει μεγάλη αίσθηση αυτό», συμπλήρωσε.

«Είμαι ενωτικός, θέλω να ενωθούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαι εθνικιστής. Το είπα ως μία πραγματικότητα. Παραπονέθηκε η τότε κακομαθημένη στη Eurovision Τουρκία, επειδή τότε πήγαινε καλά στον διαγωνισμό. Είμαι περήφανος που το είπα αυτό το πράγμα. Μακάρι να κέρδιζε το 2018 η Φουρέιρα και να διοργανωνόταν από κοινού η Eurovision στη Λευκωσία», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024