Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε «τρομοκράτη» στην Πλατεία των Τεμενών

Ισραήλ: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε «τρομοκράτη» στην Πλατεία των Τεμενών

Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά «τρομοκράτης» στην Πλατεία των Τεμενών αφότου άρπαξε όπλο από αστυνομικό ενώ ανακρινόταν και πυροβόλησε χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι μέλη της σκότωσαν «τρομοκράτη» που άρπαξε υπηρεσιακό όπλο μέλους της στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ (στη φωτογραφία του Reuters/Ammar Awad, επάνω, αστυνομικοί στο σημείο του συμβάντος).

Ανακρινόταν

Ο «ύποπτος» που ανακρινόταν σε πύλη της Πλατείας των Τεμενών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στον παλαιστινιακό τομέα της ιερής πόλης που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, άρπαξε υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού κι έριξε μια φορά χωρίς να τραυματίσει κανέναν προτού πέσει νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία ανέφερε πως ο «τρομοκράτης» διέμενε στη Χούρα, πόλη Βεδουίνων στο νότιο Ισραήλ, κι ότι ήταν 26 ετών.

Λίγο πριν τη 01:00, φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε πως περίπου 100 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της παλιάς πόλης, κοντά στην Πλατεία των Τεμενών, όπου βρίσκεται το εμβληματικό ισλαμικό τέμενος Αλ Αξά. Η κατάσταση ήταν ήρεμη.

Τεράστιο πλήθος

Το αιματηρό επεισόδιο καταγράφηκε την ημέρα που συγκεντρώθηκε τεράστιο πλήθος πιστών στην Πλατεία για τη μεσημεριανή προσευχή της δεύτερης Παρασκευής του Ραμαζανιού.

Η ισραηλινή αστυνομία, η οποία φυλάσσει τις εισόδους της πλατείας, ανέφερε πως η προσέλευση ξεπέρασε τους 100.000 πιστούς, ήταν «διπλάσια από ό,τι τη δεύτερη Παρασκευή του Ραμαζανιού την περασμένη χρονιά», και ότι στην Ιερουσαλήμ αναπτύχθηκαν πάνω από 2.000 μέλη της.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δυτικές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, καθώς το χριστιανικό και το εβραϊκό Πάσχα φέτος συμπίπτουν με τον μήνα του Ραμαζανιού και από πέρυσι η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση γνωρίζει νέα έξαρση, αν και η ένταση μοιάζει να έχει αποκλιμακωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Σημαίες της Χαμάς

Στην πλατεία, αρκετοί Παλαιστίνιοι ξεδίπλωσαν και ανέμισαν χθες σημαίες της Χαμάς, ισλαμιστικής παράταξης που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πάντως η ημέρα κύλησε σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και δεν αναφέρθηκαν επεισόδια ούτε τη νύχτα πριν τον θάνατο του «τρομοκράτη» που ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος ιερότερος τόπος του ισλάμ, ονομάζεται Ορος του Ναού από τους εβραίους, είναι ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024