Για το ενδεχόμενο «πολιτικής τερατογένεσης» στις 22 Μαΐου, με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στη Γλυφάδα.

«Μία είναι η κάλπη αυτής της 21ης Μαΐου, όπου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, για το ποιον πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση θα έχουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε από την Γλυφάδα, μιλώντας σε πολίτες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του περιοδεία μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προκάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, να δηλώσουν ξεκάθαρα με ποιους πρόκειται να συνεργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 500.000 ψήφοι-μυστήριο που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών

Και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας καθώς, όπως είπε, «μαθηματικά μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη», επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αυτοδύναμη, σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

Υπαρκτός ο κίνδυνος «πολιτικής τερατογέννεσης»

«Στη ΔΕΘ είχα μιλήσει για κυβερνήσεις από τερατογέννεση και κυβέρνηση ηττημένων από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Για να κλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, όλοι στην κάλπη και μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακούω για πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η εκλογή τον Μάιο, ψηφίζουμε στις 21 για την Ελλάδα που μας αξίζει», τόνισε.

Και πρόσθεσε, απεύθοντας μία σαφή αιχμή στον Νίκο Ανδρουλάκη: «Άλλοι να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αντιλαμβάνονται την προοδευτική διακυβέρνηση. Οφείλουν να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν».

Καλύτεροι μισθοί για όλους, η δέσμευσή μου για την επόμενη τετραετία

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, εκ νέου, αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλες τις «εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ιστορικά είναι το κόμμα που τόλμησε να τα βάλει με τις κακές συντεχνίες στο Δημόσιο.

«Όπως είχα δεσμευτεί για λιγότερους φόρους το 2019, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι δέσμευσή μου για την επόμενη τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί για όλες και όλους», ανέφερε.

Απευθυνόμενους στους νέους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κάλεσε να συγκρίνουν και να ψηφίσουν αυστηρά, τονίζοντας ότι «πολίτες, την τελευταία στιγμή το 2019, δεν μας εμπιστεύτηκαν. Να το κάνουν τώρα, γιατί μιλάμε με αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr