Ιταλία – Διασώθηκαν 800 μετανάστες και πρόσφυγες – Ανάμεσά τους 200 ανήλικοι
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιταλία, όπου θα μπουν σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού.
Το πλοίο Sea Eye 4 έφτασε στο λιμάνι του Τράπανι της Σικελίας στην Ιταλία. Μεταφέρει οκτακόσιους μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, στην κεντρική Μεσόγειο.
Συνολικά, στους διασωθέντες συμπεριλαμβάνονται διακόσια ανήλικα, όπως και γυναίκες που κυοφορούν. Οι εθελοντές και εργαζόμενοι της ΜΚΟ στην οποία ανήκει το πλοίο είναι κατάκοποι, έπειτα από πέντε ημέρες αδιάκοπης φροντίδας των μεταναστών και προσφύγων.
Over 800 people and the crew of #SEAEYE4 need a safe harbour! Do not prolong the suffering of the people on board and let them land! https://t.co/lMnhFMJnPZ
— Alarm Phone (@alarm_phone) November 6, 2021
Θα τεθούν σε καραντίνα
Οι «απελπισμένοι της θάλασσας» πρόκειται να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση, σε τεστ για τον κοροναϊό και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε δυο ειδικά παραπλέοντα πλοία, για την περίοδο της καραντίνας.
«Πολλοί από τους διασωθέντες -λένε οι υπεύθυνοι του Sea Eye 4- στο σώμα τους φέρουν εμφανή τραύματα από την παραμονή τους στα κέντρα κράτησης της Λιβύης».
Ο πρόεδρος του Sea Eye, Γκόρντον Ίσλερ ευχαρίστησε την Ιταλία αλλά, παράλληλα, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιπλήξει τη Μάλτα, διότι δεν συντόνισε τις επιχειρήσεις διάσωσης και δεν προσέφερε βοήθεια στα πλεούμενα που κινδύνευαν να βυθιστούν.
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, υψώνει και πάλι τους τόνους και γράφει: «η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησής μας και εκείνος των Εξωτερικών ζήτησαν από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες να σηκώσουν το βάρος της άφιξης αυτής και των μεταναστών ή θεωρούν ότι όλα πάνε μια χαρά;».
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442