Μετά από 14 μήνες, επιτέλους θέατρα ανοιχτά.

«Οι Κάτω απ’ τ’ Αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, γιορτάζουν το άνοιγμα των θεάτρων, παρουσιάζοντας με ασφάλεια και για 3η χρονιά στο ελληνικό κοινό, τον μεγάλο, αγνό και εφηβικό τους έρωτα.

Μετά τη διεθνή τους περιοδεία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στην Αθήνα και την Περιφέρεια, τις διθυραμβικές κριτικές και την μεγάλη αγάπη του κοινού, έρχονται στην Ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη.

 Η Μένια και ο Νικολής, η Λίλα και ο Κωνσταντίνος

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο»

Τέλη των 80s, αρχές των 90s. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα».

Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα, ως συνήθως, επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία.

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Οι δύο ηθοποιοί που έδωσαν σάρκα και οστά στους ερωτευμένους ήρωες του Τσαρδάκα μιλούν στο in.gr για τα συναισθήματα των ερωτευμένων, των εραστών, των ανθρώπων που αγαπιούνται και σημειώνουν την δική τους αγαπημένη ιστορία αγάπης, αλλά και πoιο κομμάτι της παράστασης τους συγκινεί ιδιαίτερα.

«Μόνο εμείς υπάρχουμε αυτήν την στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη»

Να ερωτεύεστε συχνά ή να αγαπάτε αληθινά και παντοτινά;

Λίλα: Να είμαστε ερωτευμένοι με τον άνθρωπο που αγαπάμε.

Κωνσταντίνος: Ο έρωτας ο πραγματικός γίνεται αγάπη παντοτινή ακόμη κι όταν οι άνθρωποι χάνονται και προχωρούν στις ζωές τους.
Μένει μια θέση γι’ αυτούς τους έρωτες ζεστή και ανθρώπινη.

Οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών αποτελούν έναν φόρο τιμής στον Έρωτα

Πώς ορίζετε την έννοια «ζευγάρι» επί της ουσίας;

Κωνσταντίνος: Δε μ’ ενδιαφέρει να ορίσω κάτι. Άλλωστε ορίζεται ,θέλουμε δε θέλουμε, από τις κοινωνικές συμβάσεις.
Όταν δύο άνθρωποι περνούν χρόνο μαζί, κάνουν έρωτα, έχουν λαχτάρα να ειδωθούν, αγαπιούνται, είναι ζευγάρι δεν είναι;

Λίλα: Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και διαγράφει τη δική του πορεία.Η έλλειψη ορισμού είναι που κάνει αυτές τις ενώσεις ανθρώπων τόσο ξεχωριστές.

Υπάρχει συγγένεια έρωτα και θανάτου κατά την άποψή σας;

Λίλα:Το τέλος του έρωτα είναι ένας μικρός θάνατος.

Κωνσταντίνος: Βαθιά συγγένεια και ουσιαστική. Ο έρωτας είναι θνησιγενής. Είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Δηλαδή να μετουσιωθεί σε κάτι άλλο. Έτσι και μεις. Καταδικασμένοι να ευτυχήσουμε ή να δυστυχήσουμε εντός χρονικών ορίων. Η έναρξη , η ακμή και η φθορά μας.

Υφίσταται έρωτας χωρίς σεξ;

Λίλα: Υπάρχουν ρομαντικές σχέσεις που δεν είναι σεξουαλικές και το αντίστροφο,και υπάρχουν σχέσεις που συνδυάζουν και τα δυο.Γιατί να οριοθετήσουμε τον έρωτα;

Κωνσταντίνος: Δεν έχω ποτέ βιώσει εγώ κάτι τέτοιο. Δεν αμφιβάλλω όμως πως υπάρχουν άνθρωποι που το βιώνουν. Για μένα αν κάτι το βιώνει έστω και ένας άνθρωπος τότε αυτομάτως υφίσταται.

 Ποια είναι η αγαπημένη σας ιστορία αγάπης; Άσημη ή διάσημη.

Κωνσταντίνος: Δυο φίλων μου. Που ζουν σε ένα νησί. Που ερωτεύτηκαν από παιδιά και τώρα έχουν τρία παιδιά. Που τρέχουν ένα ολόκληρο μαγαζί οι δυό τους. Που όταν μετά από χρόνια κατάφεραν να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους ψηλά στο βουνό ο Δήμος του νησιού αρνήθηκε να τους φτιάξει δρόμο κι έτσι έχτισαν οι δυό τους το δρόμο. Ρίξανε τσιμέντα δηλαδή και φτιάξαν δρόμο. Με τα χέρια τους και μαζί. Αυτή είναι η αγαπημένη μου ιστορία αγάπης.

Λίλα: Η ταινία Call me by your name με συγκλόνισε.

 Είστε φίλοι μεταξύ σας; Δεν σας παρέσυραν ποτέ τα συναισθήματα των χαρακτήρων που ενσαρκώνετε επί σκηνής;

Λίλα: Αλίμονο αν τα συναισθήματα των χαρακτήρων που καλούμαστε κάθε φορά να ενσαρκώσουμε μας ακολουθούν και στη ζωή!
Ο Κωνσταντίνος ,εκτός από πολύτιμος συνεργάτης, είναι πλέον και ένας από τους αγαπημένους μου φίλους.

Κωνσταντίνος: Δε θεωρώ πως υπάρχει κάποια πιθανότητα κάποιος επαγγελματίας ηθοποιός να παρασυρθεί από οποιοδήποτε σκηνικό συναίσθημα. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι μέσα από την άψογη συνεργασία μας, ναι.

Ο Νικολής και η Μένια του Μπιμπή και της Μπακλέση συγκινούν και καθηλώνουν

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά σας, ως Λίλας και ως Κωνσταντίνου, όταν ερωτεύεστε;

Κωνσταντίνος: Είναι λες και είμαι ελαφρώς μεθυσμένος συνέχεια. Χαμογελώ ασταμάτητα. Συγκινούμαι εύκολα και συχνά. Τραγουδάω πολύ. Τέτοια πράγματα.

Λίλα: Η προοπτική μιας κοινής πορείας με έναν άλλο άνθρωπο φωτίζει με διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητα. Και, κατά συνέπεια, όλα αλλάζουν!

Με τι άλλο, τόσο υψηλό και τόσο ζόρικο, μπορεί κατά την γνώμη σας να συγκριθεί ο έρωτας για έναν άλλο άνθρωπο;

Λίλα: Ίσως με την αγάπη των γονιών προς το παιδί τους.

Κωνσταντίνος: Με τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο. Η ανάγκη για ένωση -σαρκική και ψυχική- με έναν άλλον άνθρωπο και η εκπλήρωση της είναι το πιο δυνατό πράγμα σ’ αυτόν τον κόσμο.

Αν ήσαστε θεατές της παράστασης ποιο σημείο θα σας συγκινούσε περισσότερο;

Λίλα: Η Μενίτα και ο Νικολής, οι κάτω απ’ τ’αστέρια μας, υποστηρίζουν με πάθος τον χαμένο έρωτά τους. Και αυτό κάθε φορά που ανεβαίνουμε στη σκηνή με συγκινεί.

Κωνσταντίνος: Ο μόνολογος της Λίλας στο τέλος της παράστασης και η συντριπτική της απλότητα και τρυφερότητα.

Τι είναι αυτό που κάνει τον έρωτα έναν Θνητό Θεό;

Κωνσταντίνος: Η απεριόριστη δύναμη του που δεν οριοθετείται από τίποτα και δεν τελειώνει πουθενά. Η ικανότητα του να αποθεώνει τους θνητούς και να ωθεί τους θεούς στο θάνατο.

Λίλα: Το ότι οι ερωτευμένοι σχοινοβατούν ανάμεσα στην θνητότητα και την αθανασία.

Τρεις παραστάσεις ακόμα στο Θερινό Λαμπέτη

Info παράστασης:

Προλαβαίνετε τις παραστάσεις που παίζουν 7, 8 και 14 Ιουνίου στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη 

(Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106 Αμπελόκηποι | τηλ. 2106435706)

Ώρα έναρξης: 21.30

Γενική Είσοδος: 15 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr 

……………………

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο