Ένα ρολόι ηλικίας 100 ετών που σταμάτησε να λειτουργεί μετά τον σεισμό του 2011 άρχισε να χτυπά ξανά, μετά από ένα άλλο σεισμό φέτος στην Ιαπωνία.

Το ρολόι, που ήταν σε έναν βουδιστικό ναό, βυθίστηκε από το τσουνάμι στη βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 18.000 ανθρώπους το Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με το BBC, ο ιδιοκτήτης του στη συνέχεια προσπάθησε να διορθώσει το ρολόι, αλλά χωρίς επιτυχία.

Δέκα χρόνια αργότερα, ένας άλλος μικρότερος σεισμός φαίνεται πως έδωσε ζωή ξανά στο ρολόι πoυ άρχισε πάλι να χτυπά.

Όταν το ρολόι σίγησε…

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mainichi Shimbun, το ρολόι βρισκόταν στον Ναό Fumonji στο Γιαμαμότο, στην περιοχή Μιγιάγκι της Ιαπωνίας. Η Μιγιάγκι και η γειτονική Φουκουσίμα επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Στις 11 Μαρτίου 2011, ο ναός, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή, χτυπήθηκε από τα κύματα, με τους πυλώνες και την οροφή του να είναι τα μόνα που σώθηκαν από τον κατακλυσμό. Μετά την καταστροφή, ο επικεφαλής του ναού, ο Bunshun Sakano, έσωσε το ρολόι από τα συντρίμμια και μάταια προσπάθησε να το επισκευάσει.

Αλλά, στις 13 Φεβρουαρίου του 2021, 10 χρόνια σχεδόν μετά την επέτειο της καταστροφής, η ίδια περιοχή επλήγη από έναν άλλο ισχυρό σεισμό. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για μετασεισμό του προ δεκαετίας ρήγματος.

Το επόμενο πρωί ο ιδιοκτήτης του, ενώ έλεγχε την κεντρική αίθουσα για τυχόν ζημιές, άκουσε έναν ήχο να χτυπάει και διαπίστωσε ότι το ρολόι άρχισε να λειτουργεί ξανά. Δύο μήνες αργότερα, εξακολουθεί να χτυπά.

Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα Mainichi πως είναι πιθανό το εκκρεμές, το οποίο είχε σταματήσει, να άρχισε να κινείται πάλι από το τράνταγμα του σεισμού ή ότι διέφυγε η σκόνη που είχε συσσωρευτεί μετά τον σεισμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο