Ο σχεδιασμός αυτού του κομψού βερολινέζικου αρτοποιείου που δημιούργησαν οι Δανοί αρχιτέκτονες Mathias Mentze και Alexander Vedel Ottenstein, περιστρέφεται γύρω από την ανοιχτή κουζίνα και εστιάζει στην γοητεία που κρύβει η διαδικασία της παρασκευής ψωμιού.

Στην αυλή ενός ανακαινισμένου εργοστασίου στην περιοχή Scheunenviertel της πόλης, το Sofi είναι ένα μικρό αρτοποιείο που φτιάχνει καθημερινά ψωμί και κέικ με αλεύρι από βιολογικής καλλιέργειας σπόρους που προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς της Βόρειας Ευρώπης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOFI (@sofithebakery)

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασία μεταξύ του Δανού σεφ και εστιάτορα Frederik Bille Brahe και του ιδρυτή της Design Hotels Claus Sendlinger.

Εκτός από τα αρτοσκευάσματα που παράγουν χρησιμοποιώντας βιολογικές πρώτες ύλες οι ιδιοκτήτες του «Sofi» έχουν ως στόχο ο φούρνος τους να αποτελέσει ένα κομβικό σημείο για την τοπική κοινότητα και να καταφέρει να παρέχει φρέσκο ψωμί στα εστιατόρια της περιοχής.

Το εσωτερικό του φούρνου σχεδιάστηκε από τους Mentze και Vedel Ottenstein σε συνεργασία με το στούντιο σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, Dreimeta.

«Ο Frederik μας έφερε για να διασφαλίσουμε ότι θα υπήρχε μια ξεχωριστή αίσθηση της Κοπεγχάγης στην πρώτη του προσπάθεια εκτός Δανίας» δήλωσαν οι συντελεστές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOFI (@sofithebakery)

Ο νέος σχεδιασμός του χώρου που τοποθετεί τη κουζίνα στο επίκεντρο επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τη μικρή, διεθνή ομάδα νεαρών αρτοποιών του «Sofi» όσο ζυμώνει και φουρνίζει.

«Η παρασκευή ψωμιού θέλει δεξιοτεχνία και είχαμε ως στόχο να αναδείξουμε όλα τα στάδιά της» δήλωσε ο Vedel Ottenstein.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOFI (@sofithebakery)

«Ο φούρνος είναι η καρδιά ενός αρτοποιείου γι’ αυτό και θέλαμε να τον τοποθετήσουμε ακριβώς στο κέντρο του χώρου» συμπλήρωσε.

«Είναι σαν μια χορογραφία και επιθυμία μας ήταν να δείξουμε την ομορφιά της διαδικασίας σε όλους τους πελάτες – από την ανάμειξη του αλευριού με το νερό μέχρι τα προϊόντα στα ράφια».