Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δίδυμα» μινιμαλιστικά σπίτια με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό

«Δίδυμα» μινιμαλιστικά σπίτια με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό

Στη Χιλή, σε μια απότομη πλαγιά με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό στέκονται δύο μινιμαλιστικά εξοχικά «καταφύγια».

Δύο μικρές εξοχικές κατοικίες στέκονται η μια κοντά στην άλλη σε μια απότομη πλαγιά με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, στο Ναβιδάδ της Χιλής.

Σαν δύο μικροί πύργοι, τα σπίτια έχουν κατακόρυφη διάταξη ώστε να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χώρο που καταλαμβάνουν στο απότομο σημείο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Croxatto & Opazo προσάρμοσε τα σχέδιά του ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο την εκπληκτική θέα και να προστατεύσει τους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών απέναντι στις καιρικές συνθήκες.

Μέσα απ’ τα μεγάλα παράθυρα οι ένοικοι των σπιτιών μπορούν να θαυμάσουν τον ωκεανό που βρίσκεται 80 μέτρα χαμηλότερα, καθώς και έναν μεγάλο βράχο που προεξέχει από τη θάλασσα και αποτελεί καταφύγιο για θαλάσσια λιοντάρια και άλλα ζώα.

«Και οι δύο κατοικίες χτίστηκαν σαν μικροί κύβοι, με την πρόσοψη ανοιχτή προς την υπέροχη θέα και το εσωτερικό προστατευμένο από τους δυνατούς ανέμους» αναφέρουν οι αρχιτέκτονες.

Παίρνοντας το όνομά της από ένα είδος πουλιού που συναντάται στην περιοχή, η κατοικία «La Loica» είναι μόλις 20 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η άλλη με το όνομα «La Tagua» είναι ελαφρώς μεγαλύτερη φτάνοντας τα 25 τετραγωνικά μέτρα.

Το στούντιο με έδρα το Σαντιάγο, τοποθέτησε τις κατοικίες πάνω σε πλατφόρμες που υποστηρίζονται από μια κρυμμένη ξύλινη κατασκευή.

Στο εσωτερικό, τα σπίτια είναι επενδυμένα με ανακυκλωμένο ξύλο που λειτουργεί ως θερμομόνωση.

Οι τραπεζαρίες, τα μπάνια και οι κουζίνες και στις δύο κατοικίες βρίσκονται στο ισόγειο ενώ διαθέτουν έπιπλα στο ίδιο ξύλο με την εσωτερική επένδυση, δίνοντας έτσι την αίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο επάνω επίπεδο και είναι προσβάσιμα από σκάλες.

La Loica και La Tagua σχεδιάστηκαν για δύο διαφορετικούς πελάτες που είχαν διαφορετικές απαιτήσεις.

«Αυτό που τους αρέσει περισσότερο στις κατοικίες είναι ο τρόπος με τον οποίο τα κτίρια συνδέονται με το τοπίο φέρνοντάς τους κοντά στην φύση» αναφέρουν οι αρχιτέκτονες.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024