Η Godiva ανακοίνωσε πως κλείνει ή πουλάει και τα 128 καταστήματά της στη Βόρεια Αμερική. Το κλείσιμο και οι πωλήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Τα καταστήματα της εταιρίας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κίνα θα παραμείνουν ανοιχτά. Η σοκολατοβιομηχανία δεν αποκάλυψε πληροφορίες τον αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν ως αποτέλεσμα του κλεισίματος.

Λιγότερο από δύο χρόνια πριν, η Godiva σχεδίαζε μια μεγάλη επέκταση με την είσοδό της στον χώρο του καφέ.

Η φίρμα άνοιξε το πρώτο της καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2019 και είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να εγκαινιάσει αλλά δέκα στη Νέα Υόρκη και περισσότερα από 400 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά σχεδίαζε να ανοίξει 2.000 νέα καφέ σε όλο τον κόσμο.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι πωλήσεις της Godiva βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην κίνηση μεγάλων εμπορικών κέντρων, η οποία είχε αρχίσει να φθίνει ακόμη και πριν από την πανδημία. Τώρα οι πωλήσεις γίνονται διαδικτυακά και μέσω των συνεργασιών της φίρμας με σουπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής.

Η αλλαγή έρχεται την στιγμή που ο κορωνοϊός έχει πλήξει δεκάδες επιχειρήσεις που περνούσαν κρίση.«Αποκάλυψη» χαρακτηρίζουν πολλοί τις νέες συνθήκες που επικρατούν για τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα, τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε παρορμητικές αγορές και τα καταστήματα πολυτελείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr