Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μελάνια Τραμπ : Αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο με ένα έργο τέχνης

Μελάνια Τραμπ : Αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο με ένα έργο τέχνης

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του Λευκού Οίκου, για τους Τραμπ η τέχνη δεν ήταν προτεραιότητα. Μέχρι πρόσφατα...

Το γλυπτό «Floor Frame» του διάσημου καλλιτέχνη Ιζάμου Νογκούτσι (Isamu Nogutsi) είναι το πρώτο έργο τέχνης ασιατικής καταγωγής αμερικανού καλλιτέχνη που εντάσσεται στην εθνική συλλογή των ΗΠΑ, και η Μελάνια Τραμπ έκανε τα αποκαλυπτήρια στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

Η Πρώτη Κυρία είχε επιλέξει το έργο του 1962 του Νογκούτσι και η White House Historical Society προχώρησε στην απόκτησή του αντί 125.000 δολαρίων σε δημοπρασία του Sotheby’s τον περασμένο Μάρτιο.

Το γλυπτό  σύμφωνα με το ΑΠΕ τοποθετήθηκε στο λευκό τσιμεντένιο πάτωμα στον Κήπο των Ρόδων και η Μελάνια ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες από το κόψιμο της κορδέλας στα αποκαλυπτήρια, με τη λεζάντα «Το έργο τέχνης είναι σεμνό ως προς την κλίμακα, συμπληρώνει την εξουσία του Οβάλ Γραφείου & αντιπροσωπεύει τις σημαντικές (καλλιτεχνικές) συνεισφορές των ασιατικής καταγωγής Αμερικανών καλλιτεχνών».

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του Λευκού Οίκου για τον Ντόναλντ Τραμπ η τέχνη δεν ήταν προτεραιότητα ούτε για την προεδρία του ούτε για τον Λευκό Οίκο.

Η Μισέλ Ομπάμα απέκτησε έναν πίνακα της Άλμα Τόμας -το πρώτο έργο μαύρης ζωγράφου που εντάχθηκε στην εθνική συλλογή ενώ το πορτρέτο της αλλά και του συζύγου της Μπαράκ Ομπάμα, φιλοτεχνήθηκαν από την διάσημη αφροαμερικανίδα ζωγράφο Έιμι Σέραλντ.

Πριν τους Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον είχε επιλέξει έργο της Τζόρτζια Ο’Κιφ για το Πράσινο Δωμάτιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε για τον Λευκό Οίκο έναν πίνακα του Βαν Γκογκ αλλά συνάντησε την άρνηση της Νάνσι Σπέκτορ, της πρώην επικεφαλής επιμελήτριας στο Γκουγκενχάιμ, η οποία αντιπρότεινε τη χρυσή τουαλέτα του Μαουρίτσιο Κατελάν.

«Το κλειδί για εμάς είναι ότι αυτό το έργο) θα εκτίθεται επ’ αόριστον στον Λευκό Οίκο. Οι κυβερνήσεις πάνε κι έρχονται, αλλά τα έργα τέχνης παραμένουν» δήλωσε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Μπρετ Λίτμαν, διευθυντής του Isamu Noguchi Foundation and Garden Museum.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024