Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γροιλανδία : Γνωρίστε μία από τις πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη

Γροιλανδία : Γνωρίστε μία από τις πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη

Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο νησί και η μεγαλύτερη εξαρτώμενη περιοχή του κόσμου με βάση την έκταση. Περίπου το 81% της έκτασής της καλύπτεται με πάγο

Η Γροιλανδία  είναι Δανική περιοχή με αυτοδιάθεση. Το νησιωτικό αρκτικό αυτό κράτος τοποθετείται γεωγραφικά, πολιτιστικά και δημογραφικά στη Βόρεια Αμερική, ενώ πολιτικά η Γροιλανδία αποτελεί μέρος της Ευρώπης.

Νοτιοανατολικά της Γροιλανδίας βρίσκονται ο Ατλαντικός ωκεανός και η Ισλανδία, ανατολικά η Γροιλανδική θάλασσα, βόρεια ο Αρκτικός ωκεανός και δυτικά ο κόλπος Μπάφιν και ο Καναδάς.

Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο νησί και η μεγαλύτερη εξαρτώμενη περιοχή του κόσμου με βάση την έκταση. Περίπου το 81% της έκτασής της καλύπτεται με πάγο.

Από τις 21 Ιουνίου του 2009 η κυβέρνηση της Γροιλανδίας έχει μεγαλύτερη αυτονομία από τη Δανία με περισσότερες αρμοδιότητες και δικαίωμα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών πόρων του εδάφους της, σύμφωνα με το el.wikipedia.org.

Φωτογραφίες

View this post on Instagram

Hey, I’m @monetizabeth 👋🏼 ⁣⁣ ⁣⁣ ✈️ Solo travel expert ⁣⁣ ⁣⁣ 📷 Creator/Host of @matadornetwork original series, Who Knows Where⁣⁣ ⁣⁣ 🏔 Greenland fanatic⁣⁣ ⁣⁣ Last March––was that 6 months or 3 years ago? I can’t tell anymore––I flew to Greenland to dogsled the Arctic Circle Trail from Sisimiut to Kangerlussuaq. ⁣⁣ ⁣⁣ Check out the Visit Greenland stories to watch me freeze my butt off and hang out with some incredible dogs!⁣⁣ ⁣⁣ And keep an eye out for the surprise ending. I might have stayed in Greenland *slightly* longer than planned 🤗😅⁣⁣ -⁣ 📸 Photo: @monetizabeth⁣ -⁣ #greenland #visitgreenland #greenlandpioneer #nunarputnuan

A post shared by Visit Greenland (@visitgreenland) on

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024