Οι αμφιβολίες μπορεί να αφορούν ζητήματα εμπιστοσύνης, πίστης και αφοσίωσης προς το πρόσωπό σου από το άτομο που σας ενδιαφέρει. Δηλαδή να είστε σε σχέση μαζί, να τον αγαπάτε πολύ αλλά να έχετε αμφιβολίες αν εκείνος σας αγαπάει το ίδιο πολύ και με το ίδιο πάθος.

Μιλήστε

Η καλύτερη ίσως επιλογή που έχετε μπροστά σας, είναι να του μιλήσετε. Να μην κρύβετε τις σκέψεις σας και να ξέρετε τι θέλετε να του πείτε και γιατί το θέλετε. Όταν μιλάτε με τον άνθρωπό σας αυτομάτως χτίζεται η εμπιστοσύνη σας και εσείς οι ίδιοι νιώθετε πιο άνετα με τον εαυτό σας μέσα σε αυτήν τη σχέση.

Η επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα σε μία σχέση. Αν του πεις ότι έχεις ανασφάλειες, ότι νιώθεις ότι μπορεί να μη σε θέλει ο ίδιος τόσο κλπ θα σου απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα που σε ταλαιπωρούν. Το να τα εσωτερικεύεις σίγουρα οδηγούν σε εντάσεις και σε παρεξηγήσεις.

Αντιμετώπιση

Το όλο θέμα και ζήτημα της ανασφάλειας και της αμφιβολίας πηγάζει πρώτα από εμάς. Μη λες στον εαυτό σου ότι δεν είσαι «αρκετή» γιατί σαφώς και είσαι. Μη λες στον εαυτό σου ότι δεν «αξίζεις», γιατί αξίζεις και μάλιστα πολλά και πολύ. Για να αντιμετωπίσεις τις αμφιβολίες πρέπει να κοιτάξεις πρώτα μέσα σε εσένα.

Ενδόμυχα, τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις «λίγη» και τι είναι αυτό που το κάνει να είναι τόσο έντονο. Πρέπει τέτοιου είδους εσωτερικούς μονολόγους να τους κάνεις γιατί είναι απαραίτητοι. Το ότι νιώθεις αυτά τα συναισθήματα, αν μιλάμε πάντα για την περίπτωση που δε φταίει σε κάτι ο σύντροφός σου, πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς πολλά.

Είναι ένδειξη ότι έχεις αφήσει τον εαυτό σου εντελώς στην άκρη και δεν τον έχεις καν στις προτεραιότητές σου. Ο εαυτός μας είναι τα πάντα. Αν λοιπόν δεν κοιτάμε να κάνουμε μία ενδοσκόπηση, μία ανάλυση να βρούμε πολλές αιτίες τότε τίποτα δε θα αλλάξει.