Αχαρακτήριστα σχόλια με τάχα και δήθεν «χιουμοριστικό» ύφος έγραψαν χρήστες του Facebook όταν έμαθαν το περιστατικό με τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη.

Στο περιστατικό ένας 20 χρονος φοιτητής του ΑΠΘ εκσπερμάτωσε στην πλάτη φοιτήτριας την ώρα που αυτή διάβαζε στη βιβλιοθήκη. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σχόλια υπέρ της σεξουαλικής παρενόχλησης

Αντί λοιπόν να καταλάβουν τη σοβαρότητα του θέματος, είχαν την ιδέα ορισμένοι να σχολιάσουν με εντελώς αχαρακτήριστο τρόπο.

Με φράσεις σεξιστικές, μισογυνίστικες και «εκτός τόπου και χρόνου». Το ένα άτομο δηλώνει μάλιστα ότι τέτοια πράγματα, ήτοι εκσπερμάτωση χωρίς συγκατάθεση τα κάνει ήδη. Και μάλιστα σε συγγενικά πρόσωπα! Ενώ ταυτόχρονα δέχεται επευφημία από άλλο άτομο που σχολιάζει.

 Ναι καλά βλέπετε, καλά διαβάζετε…

Τέτοιοι είδους σχόλια είναι επικίνδυνα, διότι αναπαράγουν την κουλτούρα του «βιασμού», της σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι δηλαδή η μη συναίνεση στα σεξουαλικά «θέλω» του καθένα , δεν είναι κάτι αθέμιτο, αλλά κάτι το αστείο που το κάνουν «ήδη» κάποιοι όπως πολύ περήφανα και «αντρίκια» γράφουν.

Είναι απορίας άξιον αν συνειδητοποιούν τι ακριβώς έγραψαν και πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Πάντως όχι «εκτόνωση» δεν είναι αυτό που νομίζουν ορισμένοι ότι είναι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο