Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι «χτυπάνε» τις έδρες στο Βόρειο Τομέα

Ποιοι «χτυπάνε» τις έδρες στο Βόρειο Τομέα

Η μάχη των υποψηφίων σε μια δύσκολη περιφέρεια

Η κατάτμηση της Β’ Αθηνών φαίνεται ότι δημιούργησε ένα καινούριο γαλάζιο κάστρο, αφού στις Ευρωεκλογές η ΝΔ άγγιξε το 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 21%. Στις εθνικές εκλογές αναμένεται  περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς, ενώ ενδιαφέρον έχει και η κούρσα των σταυρών, ειδικά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη ΝΔ ο βόρειος τομέας είναι η «μητέρα των μαχών», αφού διαγκωνίζεται για 7 ή 8 έδρες οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος, πρωτοκλασάτα στελέχη καθώς και στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρωτιά θα κριθεί ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος και Θοδωρής Ρουσόπουλος φαίνεται να ακολουθούν. Κι απο κει και πέρα, για τις υπόλοιπες 2-3 έδρες, όλα είναι ανοιχτά. Επίδοξοι διεκδικητές ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο προέρχομενος από την ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Νίκος Ρωμανός, ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Καιρίδης, καθώς και οι κυρίες Ζανέτ Καλαντζάκου και Ζωή Ράπτη.

Το αισιόδοξο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 4 έδρες αλλά το πιο φυσιολογικό είναι να έχει 3 εκπροσώπους στην επόμενη βουλή. Φαβορί για την πρωτιά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και για τη δεύτερη θέση ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Μετά, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αφού μία θέση κυνηγούν ο μέχρι πρότινος διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα δυναμικός, Κώστας Ζαχαριάδης, οι βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Ελένη Αυλωνίτου,  η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τάσος Πετρόπουλος και ο Τέρενς Κουίκ.

Στο ΚΙΝΑΛ, που κατέγραψε 6,3% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, έχουν σίγουρη μία έδρα, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει στον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ με ένα ποσοστό κοντά στο 8,3% μπορεί να χτυπήσει και δεύτερη έδρα, με επικρατέστερο τον Πάνο Βλάχο, που έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις από τις τηλεοπτικές του παρουσίες. Επίσης δυναμικά κινούνται υποψήφιοι, όπως ο Κώστας Πανταζής, η Ρένια Ζαρκαδούλα και ο Μόσχος Κορασίδης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024