Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το αυτονόητο έχει σταματήσει να ισχύει

Το αυτονόητο έχει σταματήσει να ισχύει

Το αυτονόητο έχει σταματήσει καιρό τώρα να ισχύει στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Αυτονόητο π.χ. είναι να υπάρχει ο πρόεδρος της ΕΟΚ στον τελικό του κυπέλλου του μπάσκετ γυναικών, αλλά από το να δώσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τρόπαιο στον Ολυμπιακό καλύτερα να του κοπούν τα χέρια

Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε το παρών στην κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου για να αποχαιρετήσει ένα φίλο του. Χειροκροτήθηκε μάλιστα και από οπαδούς του Παναθηναϊκού που έσπευσαν στη Μητρόπολη Αθηνών. Το πένθος φέρνει κοντά τους ανθρώπους, αλλά κι εμείς οφείλουμε να υπογραμμίζουμε και το κουράγιο του Σπανούλη να παρευρεθεί στην κηδεία και την αντίδραση όσων τον είδαν. Επίσης έδωσε το «παρών» για να τιμήσει τη μνήμη του αντιπροέδρου του ΠΑΟ που κηδεύτηκε με τη σημαία του συλλόγου να σκεπάζει το φέρετρό του και μια αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού αποτελούμενη από τον κ. Σταυρόπουλο και τον κ. Μπαφέ. Κάποιος θα πει ότι επισημαίνω τα αυτονόητα – δεν είναι έτσι. Το αυτονόητο έχει σταματήσει καιρό τώρα να ισχύει στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Αυτονόητο π.χ. είναι να υπάρχει ο πρόεδρος της ΕΟΚ στον τελικό του κυπέλλου του μπάσκετ γυναικών, αλλά από το να δώσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τρόπαιο στον Ολυμπιακό καλύτερα να του κοπούν τα χέρια.

Ακόμα

Φίλοι βέβαια του προέδρου της ΕΟΚ ισχυρίζονται ότι η απουσία του από το Final 4 του Kυπέλλου Γυναικών οφείλεται στη στενοχώρια που του έχει προκαλέσει η στάση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Μετά την απόφαση του Βασιλακόπουλου να σνομπάρει την πρόσφατη σύσκεψη που ο υφυπουργός έκανε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, ο Βασιλειάδης διέρρευσε ότι η απουσία του προέδρου της ΕΟΚ είναι λόγος πολέμου με την ομοσπονδία. Ο Βασιλακόπουλος, μου λένε, στεναχωρήθηκε. Εγώ πάλι γνωρίζοντας τον άνθρωπο λέω πως πέθανε από τα γέλια! Ισως μάλιστα για αυτό να μην πήγε και στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών: μάλλον γελάει ακόμα.

Κοντονής

Τις προάλλες έγραφα ότι ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είναι έξαλλος με τις τωρινές μεθοδεύσεις του υφυπουργείου και έτοιμος να εκραγεί, αν δεν βγάλει από μέσα του τη στενοχώρια του για όσα βλέπουν τα μάτια του. Ανακάλυψα με λίγη καθυστέρηση ότι ο Κοντονής δεν άντεξε και έκανε γνωστή τη δυσφορία του. Μιλώντας προ ημερών σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε ότι «ύστερα από ένα μακρό χρονικό διάστημα αυστηρής εφαρμογής του νόμου (σ.σ. για τη βία στα γήπεδα) που είχε ψηφιστεί σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έξαρση βίας σε αγωνιστικούς χώρους και αυτό έχει να κάνει με μια χαλάρωση των μέτρων την τελευταία χρονική περίοδο». Τόνισε επίσης ότι «ο αγώνας κατά της βίας πρέπει να είναι συνεχής και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», διότι «κάθε φορά που θεωρούμε ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε καταστολή επανέρχεται με ακόμα μεγαλύτερη βιαιότητα». Ο Κοντονής ζήτησε τέλος «να εφαρμοστούν επιτέλους τα μέτρα και οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος» τον οποίο ο ίδιος είχε εισηγηθεί στη Βουλή «και ψηφίστηκε τον Μάιο του 2015». Να σημειώσω ότι όλα αυτά ο πρώην υπουργός τα είπε πριν από τα επεισόδια στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: προφανώς από την πείρα του τα έβλεπε να έρχονται! Δεν ήταν άλλωστε ο μόνος.

Παράπονο

Εχει ενδιαφέρον βέβαια πού το είπε όλο αυτό το παράπονό του. Ο άνθρωπος διάλεξε ένα ραδιοφωνικό σταθμό που ακούν ελάχιστοι, δηλαδή το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ποιος το ακούει για τα αθλητικά του; Νομίζω κανείς. Η επιλογή μαρτυρά και την κατάσταση στην οποία ο πρώην υπουργός βρίσκεται. Ηθελα να πει κάπου τα παράπονά του, για να τα βγάλει από μέσα του, αλλά δεν ήθελε και να προκαλέσει θόρυβο για να μην τον κατηγορήσουν ότι επικρίνει (και μάλιστα εκ των έσω) το έργο της κυβέρνησης σε προεκλογική περίοδο. Αν κρίνω από την επιλογή μάλλον ψυχοθεραπεία έκανε: δεν έδωσε συνέντευξη. Αλλά δεν τον βλέπω να αντέχει για πολύ ακόμα. Κάπου θα ξεσπάσει και θα έχει και τα δίκια του. Ποτέ ένας υφυπουργός και το νομοθετικό του έργο δεν έχει εξευτελιστεί τόσο από τον υφυπουργό της ίδιας κυβέρνησης (!) που τον διαδέχτηκε.

Επερώτηση

Δείτε π.χ. τι συμβαίνει με το θέμα της έκπτωσης του διευθυντή της Σουπερλίγκας Βασίλη Γκαγκάτση. Ο Κοντονής ζήτησε και πέτυχε την έκπτωση της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ μόλις κάποια μέλη της παραπέμφθηκαν σε δίκη για το θέμα της Κάρτας Υγείας. Πριν καν καταδικαστούν έβαλε τον ΓΓΑ Ιούλιο (για τους φίλους Τζούλιο) Συναδινό να εφαρμόσει τον νόμο εκδίδοντας διαπιστωτική πράξη. Σήμερα, με καταδικασμένο πλέον τον διευθυντή της Σούπερ Λίγκας, ο Βασιλειάδης ρωτά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το τι πρέπει να κάνει με την περίπτωσή του και ο Ιούλιος (για τους φίλους Τζούλιο) πετάει αητό. Επειδή η αντιπολίτευση δεν ασχολείται με αυτά, βλέπω στη Βουλή να κάνει επερώτηση ο Κοντονής! Ή να αναλαμβάνει εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα με τόσα που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του…

Χούμπελ

Ενας άλλος που αργά η γρήγορα θα εκραγεί είναι ο Χέρμπερτ Χούμπελ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ. Ο Χούμπελ δεν μπορεί να καταλάβει το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή για το ντέρμπι κι όταν από φίλους του στην Ελλάδα έμαθε ότι ο δικαστής αμφισβήτησε το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο γερμανός διαιτητής Φριτζ έβαλε τα γέλια. Ο άνθρωπος είναι τοποτηρητής και καταλαβαίνει πως έχουν άσχημη επίπτωση στην παραγοντική του καριέρα όσα εδώ συμβαίνουν. Κανείς δεν θέλει να τον ταυτίζουν με χαμένες υποθέσεις: για τη FIFA η Ελλάδα μοιάζει να είναι μια χαμένη υπόθεση. Αντιμετωπίζεται σαν μια τριτοκοσμική χώρα που θέλει να διοργανώσει τελικά Euro και τελικά παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδος π.χ. Αυτό τον Χούμπελ του μαυρίζει την ψυχή. Αντίθετα ο αρχιδιαιτητής Περέιρα, που αμείβεται με πάνω από 10 χιλιάδες τον μήνα, όχι μόνο δεν μοιάζει να ενοχλείται με τον εξευτελισμό ενός διαιτητή που έφερε (και του οποίου την τιμωρία θα πρέπει να ζητήσει από τη γερμανική ομοσπονδία), αλλά θα μπορούσε να παίξει και τα είκοσι λεπτά του ματς ο ίδιος, αν ποτέ γίνουν! Χθες έλεγε ότι δεν φταίει ο διαιτητής, αλλά ο ΚΑΠ κ.λπ. κ.λπ.

CAS

Είπα ΚΑΠ και θυμήθηκα ότι αύριο θα πρέπει να κριθεί στο CAS η τύχη της έφεσης που έχει κάνει η ΑΕΚ εναντίον της ΕΠΟ για να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που οι νομικοί της ισχυρίζονται πως κακώς της αφαιρέθηκαν για τα επεισόδια που είχαν γίνει στα πέριξ του ΟΑΚΑ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Θα την υποστηρίξει η ΑΕΚ την έφεση; Αν κρίνω από το κόστος της, αλλά και από τη γενικότερη οικονομική πολιτική της ΑΕΚ, η διοίκηση της Ενωσης έχει καμιά… πενηνταριά χιλιάδες λόγους για να παραιτηθεί και να μην μπαίνει σε έξοδα…

Sports in

Έξαλλη η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν με τη διαιτησία

Έξω φρενών η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν, Χέιλ Καλχούν, με την διαιτησία. Εξαπέλυσε βολές κατά της EuroLeague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024