Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τραγούδι Imagine  δεν ανήκει πλέον μόνο στον Τζον Λένον, αλλά με απόφαση της Ένωσης Εθνικών Εκδοτών Μουσικής οι στίχοι του τραγουδιού θα φέρουν και την υπογραφή της Γιόκο Όνο.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιβιντ Ίσραλαϊτ σε μία τελετή βράβευσης της Ένωσης κατά την οποία το Imagine, απέσπασε το βραβείο Centennial Song.

«Απόψε, αισθάνομαι μία ξεχωριστή τιμή για να διορθώσω μία καταχώρηση 46 χρόνια αργότερα και να αναγνωρίσω την Γιόκο Όνο ως συν-συγγραφέα», δήλωσε ο κ. Ίσραλαϊτ.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η 84χρονη Γιόκο. Στην τελετή βραβεύτηκε επίσης ο ράπερ και παραγωγός Φάρελ Γουίλιαμς για τα τραγούδια του.

Ο κ. Ίσραλαϊτ επίσης δήλωσε στο Variety ότι η διαδικασία προσθήκης του ονόματος της Γιόκο Όνο στα δικαιώματα του τραγουδιού βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη του Λένον στο BBC το 1980, στο οποίο λέει ότι η Γιόκο Όνο θα πρέπει να εμφανίζεται ως συν-ιδιοκτήτρια του Imagine. «Το τραγούδι θα έπρεπε να γράφει ότι ανήκει στον Λένον και την Όνο, γιατί πολλά στοιχεία του, όπως η λυρικότητα και οι έννοιές του είναι έμπνευση της Γιόκο», είχε δηλώσει τότε το διάσημο «σκαθάρι».

«Εκείνη την εποχή ήμουν λίγο παραπάνω εγωιστής, λίγο πιο σατράπης και παρέλειψα να αναφέρω τη συνεισφορά της», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τραγούδι κάνει άμεση αναφορά στο βιβλίο της Γιόκο Όνο Grapefruit, που κυκλοφόρησε το 1964.

Το Imagine, πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και είναι μία μπαλάντα που μιλάει για ένα ουτοπικό μέλλον χωρίς θρησκεία, σύνορα ή ιδιοκτησία, αλλά η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά τη δολοφονία του Λένον στο Μανχάταν το 1980.

entertainment.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο