Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Λέικερς λύγισαν τη Γιούτα - Πήραν πάλι «κεφάλι» οι Σίξερς

Οι Λέικερς λύγισαν τη Γιούτα – Πήραν πάλι «κεφάλι» οι Σίξερς

Το Σακραμέντο παραμένει η μεγάλη έκπληξη του ΝΒΑ, αλλά οι Λέικερς με το Πόρτλαντ το ακολουθούν κατά πόδας στη δυτική περιφέρεια. Οι πρωταθλητές νίκησαν 82-71 στο ντέρμπι της ημέρας τη Γιούτα, ενώ το Πόρτλαντ κέρδισε την Ιντιάνα. Αμφότεροι έφτασαν στις 23 νίκες, αλλά το καλύτερο ρεκόρ το έχει και πάλι η Φιλαδέλφεια η οποία επικράτησε της Ατλάντα.

63

Το Σακραμέντο παραμένει η μεγάλη έκπληξη του ΝΒΑ, αλλά οι Λέικερς με το Πόρτλαντ το ακολουθούν κατά πόδας στη δυτική περιφέρεια. Οι πρωταθλητές νίκησαν 82-71 στο ντέρμπι της ημέρας τη Γιούτα, ενώ το Πόρτλαντ κέρδισε την Ιντιάνα. Αμφότεροι έφτασαν στις 23 νίκες, αλλά το καλύτερο ρεκόρ το έχει και πάλι η Φιλαδέλφεια η οποία επικράτησε της Ατλάντα.

Το δίδυμο Μπράιαντ – ΟΝιλ έδρασε και πάλι, την ώρα που το αντίστοιχο γηρασμένο δίδυμο της Γιούτα, Μαλόουν και Στόκτον, δεν διέρχονται την πιο φορμαρισμένη περίοδο της συμβίωσής τους στο Σολτ Λέικ.


Ο Μπράιαντ πέτυχε 31 πόντους και ο Σακίλ ΟΝιλ είχε απολογισμό 24 πόντους με 17 ριμπάουντ. Ο Μαλόουν έμεινε στους 14 πόντους και στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της Γιούτα έχει χάσει τα 40 από τα 62 σουτ που έχει επιχειρήσει. Ο Τζέρι Σλόαν, κόουτς της Γιούτα, τον δικαιολόγησε λέγοντας ότι η απαιτούμενη ενέργεια δεν πρέπει να έρχεται από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, αλλά από την «πιτσιρικαρία» που έχει στον πάγκο της.


Ρεκόρ καριέρας για τον Γουέλς


Ο Μπόνζι Γουέλς βρήκε τη θέση του στην πρώτη πεντάδα του Πόρτλαντ και οι Μπλέιζερς έφτασαν τις 23 νίκες επικρατώντας των περυσινών φιναλίστ των πλέι οφ Ιντιάνα Πέισερς, με 102-86. Ο νεαρός πόιντ γκαρντ πέτυχε 27 πόντους, απολογισμός που συνιστά ρεκόρ καριέρας, ενώ και ο Σκότι Πίπεν έκανε φετινό ρεκόρ πόντων, καθώς σταμάτησε στους 24. Οι Πέισερς δεν πήραν ούτε για μία φορά το προβάδισμα, έχαναν με 17 πόντους στην τρίτη περίοδο και μόνο ο Ρόουζ με 16 πόντους ξεχώρισε από τη -συνήθη φέτος- μετριότητα.


Η Φιλαδέλφεια 98-80 την Ατλάντα


Στην ανατολική περιφέρεια του ΝΒΑ, οι Σίξερς φαίνεται πως ξεπερνούν τους τραυματισμούς και τις απουσίες βασικών τους στελεχών. Με τον Ααρον ΜακΚί να πετυχαίνει το δεύτερο συνεχόμενο τριπλ – νταμπλ, επικράτησαν 98-80 των Ατλάντα Χόουκς. Ο ΜακΚί πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε δέκα ριμπάουντ και μοίρασε άλλες δέκα ασίστ την ώρα που ο Αϊβερσον σημείωνε 21 πόντους και ο Ράτλιφ άλλους 17. Ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Φιλαδέλφεια έπειτα από την… 1η Δεκεμβρίου όταν κέρδισε τους Χόρνετς με 95-74.


Η Ατλάντα προερχόταν από πέντε νίκες στα επτά τελευταία της παιχνίδια, αλλά αυτήν τη φορά μόνο ο Τζέισον Τέρι, με 17 πόντους, ήταν «ζεστός».


Ρεβάνς των Νικς από τους Σέλτικς


Από την 1η Δεκεμβρίου είχε να χάσει η Νέα Υόρκη, όταν αντιμετώπισε τους Μπόστον Σέλτικς. Έκτοτε πέτυχε πέντε συνεχόμενες νίκες και η επίσκεψή της στην έδρα των Σέλτικς δεν ανέκοψε το σερί της. Σε ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ, οι Νικς επικράτησαν 100-91 των Σέλτικς με κορυφαίο παίκτη τον Αλαν Χιούστον, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους. Ο Γουόκερ πέτυχε 30 πόντους για τους Σέλτικς που παραμένουν στη φτωχή φετινή συγκομιδή 12 νικών – 20 ηττών και είναι απίθανο να προλάβει τα πλέι οφ, παρά το γεγονός ότι η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος δεν έχει φτάσει ακόμα στη μέση.


Συνεχίζεται η «επίθεση» του Ντάλας


Στο Μιλγουόκι, ο Ρέι Αλεν πέτυχε 25 πόντους και οι Μπακς επικράτησαν 88-83 του Κλίβελαντ. Ήταν η 15η νίκη των Μπακς στα 19 τελευταία τους παιχνίδια και προήλθε από την εξαιρετική τους άμυνα, η οποία τους απέφερε 17 κλεψίματα.


Το δε Κλίβελαντ έχει πάρει την κάτω βόλτα στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, με επτά ήττες.


Διπλό του Ντιτρόιτ στο Ντάλας


Στο Ντάλας ο Τζέρι Στάκχαουζ πέτυχε 33 πόντους και οδήγησε τους Πίστονς σε σπουδαία νίκη με 107-104 επί των Μάβερικς. Ο Τζο Σμιθ πέτυχε άλλους 28 και μάζεψε 15 ριμπάουντ. Ο Ντον Νέλσον παρακολούθησε τον αγώνα της ομάδας του από τα αποδυτήρια λίγο πριν ξεκινήσει να ξεκουράζεται για την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί την Πέμπτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο πάσχει.


Ομαδική δουλειά και νίκη για το Φοίνιξ


Αφού οι Σανς είδαν στον αγώνα με το Σακραμέντο ότι ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη, έπαιξαν πιο ομαδικά και κέρδισαν 90-85 τους Κλίπερς. Έπειτα από τους 53 πόντους που πέτυχε κόντρα στους Νικς ο Τόνι Ντελκ, αλλά το Φοίνιξ έχασε, οι επιθέσεις μοιράστηκαν και, παρά το γεγονός ότι ο Ντελκ έμεινε στους δέκα πόντους, η ομάδα του Σκοτ Σκάιλς χαμογέλασε. Ο Κλίφορντ Ρόμπινσον πέτυχε 21 πόντους, αφού πέτυχε και το καλάθι με το οποίο η ομάδα του πήρε το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο. Ανέλαβε μετά ο Γκουλιότα που στο τελευταίο πεντάλεπτο κατέβασε τα έξι από τα εννέα ριμπάουντ, και ο Κιντ τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους – 11 ασίστ.


Έσπασε την παράδοση το Ντένβερ


Έξι χρόνια είχε να νικήσει το Ντένβερ στο Γκόλντεν Στέιτ και το πέτυχε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου επικράτησε 111-100. Δράστης της ανατροπής της παράδοσης ήταν ο Αντόνιο ΜακΝτάις, ο οποίος έτυχε 25 πόντους και μάζεψε 17 ριμπάουντ στο έκτο συνεχόμενο νταμπλ – νταμπλ.


Ο Τζέιμισον πέτυχε 26 πόντους για τους Γουόριορς και ο Μαρκ Τζάκσον, ο ρούκι του μήνα στο ΝΒΑ για το Δεκέμβριο, πέτυχε 22 πόντους και πήρε 12 ριμπάουντ.


Έσπασε το ρόδι το Βανκούβερ


Την πρώτη νίκη της ιστορίας τους επί των Σάρλοτ Χόρνετς πέτυχαν οι Βανκούβερ Γκρίζλις, με 99-89. Οι Καναδοί στηρίχθηκαν στον Ντίκερσον που πέτυχε 22 πόντους, ενώ όλοι οι παίκτες της πρώτης πεντάδας τους τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ των Χόρνετς ήταν ο Ντέρικ Κόλεμαν με 18 πόντους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024