Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξένο ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1: 3+1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Ξένο ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1: 3+1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Τρία ωριαία ντοκιμαντέρ από τη Δανία με θέμα τα παιδιά του κόσμου που υποφέρουν με διάφορους τρόους και ένα ντοκιμαντέρ από τη Γαλλία σχετικά με το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης, προβάλλονται Πέμπτες και Παρασκευές στην ΕΡΤ1. Δείτε αναλυτικά: «The child soldier’s new job» Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 22:15 Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Δανίας 2016. Ιδιωτικές εταιρείες, […]

Τρία ωριαία ντοκιμαντέρ από τη Δανία με θέμα τα παιδιά του κόσμου που υποφέρουν με διάφορους τρόους και ένα ντοκιμαντέρ από τη Γαλλία σχετικά με το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης, προβάλλονται Πέμπτες και Παρασκευές στην ΕΡΤ1.
Δείτε αναλυτικά:

«The child soldier’s new job»

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 22:15

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Δανίας 2016.
Ιδιωτικές εταιρείες, με σκοπό βέβαια το μέγιστο κέρδος, προσλαμβάνουν τα πιο φτηνά εργατικά χέρια για να πολεμήσουν. Κυβερνήσεις αναθέτουν σε ιδιώτες να βρουν πολεμιστές, από τα πιο φτωχά μέρη του κόσμου, με αποτέλεσμα οι εταιρείες αυτές να στρατολογούν παιδιά-στρατιώτες. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ήρθε σε συμφωνία 300 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία «Αιγίς», με σκοπό τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Η «Αιγίς» βρίσκει παιδιά στρατιώτες από την Ουγκάντα και τη Σιέρα Λεόνε και στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε τα ίδια τα παιδιά να διηγούνται την ιστορία τους.


«Η δική μου απόδραση» (My escape)»

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 22:15

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Δανίας 2016.
Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η ανθρωπότητα ζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ιστορία της. Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι σήμερα πρόσφυγες παντού στον κόσμο και δύο απ’ αυτά τα παιδιά θα μας διηγηθούν τη δική τους δραματική ιστορία.
Για πρώτη φορά βλέπουμε στα βίντεο, που τράβηξαν τα ίδια τα παιδιά με τα κινητά τους, την Οδύσσειά τους. Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τον αγώνα και την αγωνία ενός 16χρονου Σύριου, ο οποίος από τη στιγμή που ο ISIS ρήμαξε το χωριό του προσπαθεί να φτάσει στην Τουρκία και να βρει χρήματα να περάσει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα γίνεται φίλος μ’ ένα 15χρονο αγόρι, αλλά και πάλι χάνονται στο δρόμο για τη Βόρεια Ευρώπη. Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία και τέλος Γερμανία ο ένας Σουηδία ο άλλος. Νύχτες έξω στην παγωνιά, ξύλο από την αστυνομία, πείνα και τέλος η τεράστια προσπάθεια για το άσυλο.


«Η σκοτεινή όψη της σοκολάτας» (The dark side of chocolate)»

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στις 22:15

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Δανίας 2010.
Ο βραβευμένος Δανός δημοσιογράφος Μίκι Μιστράτι ερευνά το εμπόριο παιδιών και την παράνομη παιδική εργασία στη βιομηχανία της σοκολάτας.
Στο Μάλι και στη γειτονική Ακτή του Ελεφαντοστού καταφέρνει να κάνει γυρίσματα στα κρυφά: ακόμα και επτάχρονα παιδιά δουλεύουν σε σκληρή και επικίνδυνη δουλειά στις φυτείες, κόβουν το κακάο και κουβαλούν βαριά φορτία. Οι συνεντεύξεις με παιδιά που τα ελευθέρωσαν, με ακτιβιστές, δουλεμπόρους, κυβερνητικούς παράγοντες και αστυνομικούς, αποκαλύπτουν μια πολύ πιο σκοτεινή όψη της σοκολάτας απ’ αυτήν που μας παρουσιάζουν οι σοκολατοβιομηχανίες.
Γνωστές εταιρείες υπέγραψαν το 2001 το Πρωτόκολλο του Κακάο με τη δέσμευση να εξαλειφθεί πλήρως η παιδική εργασία στο κακάο έως το 2008. Όμως, κάποια χρόνια μετά, σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ βλέπουμε παιδιά θύματα δουλεμπορίου να δουλεύουν στην παραγωγή του κακάο.
Μήπως η αγαπημένη σας σοκολάτα έχει πικρή γεύση;


«Έργα τέχνης: Παράνομο εμπόριο» (Art Trafficking – A Grey Matter)»

Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 22:15

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2016.
Μετά τα ναρκωτικά και τα όπλα το τρίτο μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο στον κόσμο είναι αυτό των έργων τέχνης, με 7 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο να διακινούνται και να προξενούν συγκρούσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα σε κυβερνήσεις, εμπόρους, οίκους δημοπρασιών και συλλέκτες.
Με ποιούς τρόπους και ποιοί ενθαρρύνουν και νομιμοποιούν τις κλοπές και το εμπόριο αυτό; Από το Παρίσι στο Πεκίνο, μέσω Γενεύης και Λουξεμβούργου αυτό το ντοκιμαντέρ ερευνά το διπλό παιχνίδι των κυβερνήσεων αλλά και τους κρυφούς παίκτες που κερδοσκοπούν με μυθικά ποσά.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024