Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιτυχημένη σειρά «Doctor Who» επιστρέφει τα Χριστούγεννα

Η επιτυχημένη σειρά «Doctor Who» επιστρέφει τα Χριστούγεννα

...

Μαντώ Σιώμου

Η μακροβιότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας Doctor Who θα επιστρέψει την ημέρα των Χριστουγέννων με το διάσημο Δόκτωρ, τον οποίο υποδύεται ο Πίτερ Καπάλντι, να συνεργάζεται με μια ερευνητική δημοσιογράφο, την Τσάριτι Βακέφιλντ (Wolf Hall, The Player), και τον σούπερ ήρωα Τζάστιν Χάτοιν (Shameless) για να σώσει τη Νέα Υόρκη από μια θανάσιμη εξωγήινη απειλή.

Η μηχανή του χρόνου ΤARDIS επιστρέφει στο BBC Αmerica, για το ειδικό Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με τίτλο «The Return of Doctor Mysterio», σε σκηνοθεσία Έντ Μπάζαλγκετ και σενάριο Στίβεν Μόφατ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου. Στο επεισόδιο αυτό θα επιστρέψει ο Ματ Λούκας ως Ναρντόλε, καθώς και η Στέφανι Χάιμ του Jekyll & Hyde σε έναν δευτερεύοντα ρόλο.

Ο επερχόμενος κύκλος του Doctor Who, καθώς και η spin-off σειρά με τίτλο Class, θα κάνουν πρεμιέρα την ερχόμενη άνοιξη, με την Περλ Μάκι να υποδύεται τη νέα συνταξιδιώτισσα του Δόκτωρ, ονόματι Μπιλ. Ο Πίτερ Καπάλντι υπαινίσετε πως στον 10ο κύκλο της σειρά μπορεί να επιστρέψει και η Τζένα Κόλμαν ως Κλάρα.

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Doctor θα ενώσει τις δυνάμεις του με ένα μασκοφόρο υπερήρωα για μια επική Νεοϋρκέζικη περιπέτεια. Καθώς επιτίθενται εξωγήινοι που αλλάζουν μυαλά, οι Doctor και Nardole ενώνονται με μια δημοσιογράφο ερευνών και μια μυστηριώδη φιγούρα γνωστή ως The Ghost. Μπορεί ο Doctor να σώσει το Μανχάταν; Και τι θα αποκαλυφθεί πίσω απ’ την μάσκα;

Το Doctor who περιλαμβάνεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας, αφού προβάλλονταν στη Βρετανία από το 1963 μέχρι το 1989. H σειρά άρχισε να προβάλλεται ξανά τηλεοπτικά, με νέα επεισόδια τον Μάρτιο του 2005 από το BBC.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Δόκτωρ, ένας ανθρωποειδής εξωγήινος και συγκεκριμένα ένας άρχοντας του χρόνου (Xρονάρχοντας) από τον πλανήτη Γκάλλιφρεϋ, ο οποίος εξευρευνά το σύμπαν με μια μηχανή του χρόνου που ονομάζεται TARDIS. Η χρονομηχανή έχει τη μορφή ενός μπλε αστυνομικού θαλάμου (Police Box) του Λονδίνου, από το 1963, όπου και άρχισε να προβάλλεται η σειρά).

Ο Δόκτωρ είναι ο τελευταίος Xρονάρχοντας καθώς ο πλανήτης του έχει καταστραφεί εξαιτίας του Time War II, ενός πολέμου ανάμεσα στους Ντάλεκ και στους Άρχοντες του χρόνου. Ταξιδεύει στο χωροχρόνο και αντιμετωπίζει εχθρούς, σώζει πολιτισμούς και ανθρώπους, έχοντας συνήθως μαζί του ανθρώπους που το συντροφεύουν.

Τον Δόκτωρ έχουν παίξει μέχρι τώρα δεκατρείς ηθοποιοί. Η μετάβαση από τον ένα στον άλλο ηθοποιό αναφέρεται στην αφήγηση ως αναγέννηση (Regeneration). Η αναγέννηση εισήχθη στην ιστορία ως ένας τρόπος για τη συνέχιση της σειράς, στην οποία ο πρωταγωνιστής έχει τη δυνατότητα να αναδημιουργήσει-αναγεννήσει το σώμα του, και έτσι αποκτά ένα νέο σώμα και, σε κάποιο βαθμό, μια νέα προσωπικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι διάφορες ενσαρκώσεις έχουν συναντηθεί.

Σήμερα ενσαρκώνεται από τον Πίτερ Καπάλντι ο οποίος ανέλαβε το ρόλο μετά την τελική εμφάνιση του Ματ Σμιθ, σε ένα επεισόδιο που προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2013, μετά το τέλος του έβδομου κύκλου της σειράς.

Από την επιστροφή της σειράς το 2005 έχει καθιερωθεί σαν παράδοση το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο να προβάλλεται ανήμερα των Χριστουγέννων.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024