Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
16 ενδιαφέρουσες προτάσεις για συναυλίες, θέατρο και σινεμά (23-29/6)

16 ενδιαφέρουσες προτάσεις για συναυλίες, θέατρο και σινεμά (23-29/6)

...

Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, σινεμά και εκδηλώσεις από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 29 Ιουνίου σε όλη την πόλη με ή και χωρίς εισιτήριο σε γνώριμους αλλά και ιδιαίτερους χώρους όπως συναυλία στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου και παράσταση στο Μικρό Χρηματιστήριο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο στόμα του λύκου» στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών
Ένα σπονδυλωτό έργο με θέμα τα διλήμματα του σύγχρονου ανθρώπου και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της προσωπικής επιθυμίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Λειτουργώντας αντιστικτικά ως προς τη συμβολική φόρτιση του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών, που παραπέμπει στον πλούτο και την υλική ευμάρεια, η σκηνική σύνθεση του Αντώνη Κουτρουμπή και της ομάδας Πλεύσις έχει επίκεντρο τη φαντασία, τη μνήμη, το οικείο και την ποίηση της μικρής καθημερινής στιγμής.
Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών (Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα).
Στις 21.00. Εισιτήρια: 5- 15 ευρώ.

«Μουρμουρητό» του Ντίτερ Ροτ στο Θέατρο Ολύμπια

Ένα σχέδιο που κυοφορούνταν εδώ και καιρό στο μυαλό του Γερμανού σκηνοθέτη Χέρμπερτ Φριτς ζωντανεύει. Πρόκειται για τη νουβέλα του Ντίτερ Ροτ «Μουρμουρητό», που κυκλοφόρησε το 1974 με αυτοέκδοση. Στις 178 σελίδες του βιβλίου, ενός λεπτού τόμου σχήματος octavo, επαναλαμβάνεται μία μόνο λέξη: «Murmel». Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Ροτ έδωσε την άδεια στον Φριτς να διασκευάσει το έργο του για το θέατρο. Στην ξεκαρδιστική, θεοπάλαβη παράστασή του, δεκατέσσερις ηθοποιοί μουρμουρίζουν αδιαλείπτως τη μοναδική λέξη του βιβλίου και μεταμορφώνουν το κείμενο σε μια υπνωτιστική, ψυχεδελική εμπειρία.
Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59).
Στις 21.00. Εισιτήρια: 15- 30 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6
ΜΟΥΣΙΚΗ

«The Killers» στο Eject Festival
Οι Killers θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Eject Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, για να μας παρουσιάσουν τις μεγάλες επιτυχίες τους αλλά και το νέο υλικό τους. Από τις 17.00. Εισιτήρια: στο ταμείο από 50 έως 90 ευρώ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ραντεβού με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο στη Στέγη
O Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα μιλήσουν λιγότερο για μπάσκετ και περισσότερο για την αξία της διαδρομής. Η δύσκολη αφετηρία, τα εμπόδια και η αξία τους, οι ευκαιρίες και η διεκδίκησή τους θα είναι η βάση της συζήτησης με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο facebook και στο site της Στέγης (και σε αγγλική διερμηνεία).
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, τηλέφωνο: 2130178000).
Στις 20:30.

ΣΙΝΕΜΑ

8ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8η συνεχή χρονιά, διοργανώνει το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και με ελεύθερη είσοδο. Φέτος, η θεματική του 8ου Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου είναι η Επιστημονική Φαντασία.
Ίδρυμα Κακογιάννης (Πειραιώς 206).
Στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/6
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μόνικα στο Summer Nostos Festival
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, η Μόνικα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, συναντιέται για μία ακόμη φορά με το κοινό που την ανέδειξε στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. Η νεαρή τραγουδοποιός έρχεται με την ιδιαίτερη φωνή της να γεμίσει το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, συστήνοντας ξανά στο κοινό αγαπημένα κομμάτια της δισκογραφίας μέσα από νέες, συμφωνικές ενορχηστρώσεις και να παρουσιάσει νέες της δημιουργίες σε ένα ιδιαίτερο σόου.
ΚΠΙΣΝ (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003).
Στις 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών «Κοινός τόπος» στον Πειραιά
Ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος και η εικαστικός Αναστασία Δούκα επιμελούνται, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά και με την υποστήριξη της πλατφόρμας Fairead, ένα πρόγραμμα συμμετοχικής δημιουργίας στο οποίο οι διδάσκοντες και οι μαθητές του ΑΣΜΠ διερευνούν συνεργατικά και παρουσιάζουν με ποικίλα μέσα το «σχολείο» ως ιδανικό κοινό τόπο μάθησης, κατανόησης, ονείρου και ζωής.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσης της ενότητας «Ανοιγμα στην πόλη του Πειραιά» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών (Νήσου Κω και Αγίων Αναργύρων, Πειραιάς). Στις 19.30.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6
ΘΕΑΤΡΟ

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στο Κατράκειο Θέατρο
Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Με συνοδοιπόρους την πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και την καινούρια μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η παράσταση θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παίζουν οι: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου και Λένα Παπαληγούρα . Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.
Κατράκειο Θέατρο (Πάροδος Ακροπόλεως Τηλέφωνο: 2104927467).
Στις 21:30. Εισιτήρια στο ταμείο την ημέρα της παράστασης: 17, 13 ευρώ ΑμεΑ, πολύτεκνοι, παιδιά, φοιτητές, άνω των 65.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«AfterLives» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ενεργοποιώντας τη σύμπραξη καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, ερευνητών και κατοίκων, η καλλιτεχνική κολεκτίβα Mkultra προτείνει ένα εργαστήρι κριτικής επαναπροσέγγισης της πόλης, με τη μορφή μιας σειράς από εναλλασσόμενες και εξελισσόμενες κοινωνικές και πολιτισμικές πρακτικές. Ξεκινώντας από τη στοά Μπρόντγουαιη και περπατώντας στις ιστορίες της πλατείας Αμερικής, οι θεατές λαμβάνουν μέρος σε μια περιήγηση που μοιάζει με μισοτελειωμένη ταινία.
Στις 18:00. Συμμετοχή μέχρι 50 άτομα με εκδήλωση ενδιαφέροντος στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών.

ΤΡΙΤΗ 27/6
ΘΕΑΤΡΟ

«B.ound – Το σκηνικό που φοβάται» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η Μάνια Παπαδημητρίου παρουσιάζει το έργο της Christiana Lambrinidis, σε μια παράσταση που πραγματεύεται το θέμα της ιθαγένειας. ‘Ανθρωποι φερμένοι από αλλού και άλλοι γεννημένοι σε χώρες που δεν υπάρχουν πια. ‘Ανθρωποι που είχαν πατρίδες μέχρι πριν λίγο και άλλοι που τους δεξιώνονται στις δικές τους πρέπει τώρα να αναγνωριστούν από την αρχή και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους υπό τις νέες συνθήκες, που και αυτές δεν είναι μόνιμες.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 34).
Στις 20.30. Εισιτήρια: από 5 έως 15 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Η αρχοντιά του ρεμπέτικου της Μεταπολεμικής περιόδου συναντά τον συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής του 17ου αιώνα. Τα μπουζούκια και η κιθάρα δίνουν τη θέση τους στη βιόλα ντα γκάμπα, τη βιολόνε και τα βιολιά, δημιουργώντας ένα συμπαγές και καλλιεπές αστικό μουσικό περιβάλλον για τη δωρική φωνή της Χριστίνας Μαξούρη. Ερμηνεύτρια και μουσικοί καλούν την πολυσχιδή Λένα Κιτσοπούλου να εισέλθει σ’ αυτόν τον ελκυστικό «κόσμο», τραγουδώντας κάποια από τα τραγούδια.
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27).
Στις 21.30. Εισιτήρια: από 5 έως 15 ευρώ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Οι μουσικές της Κρήτης» στο Ηρώδειο
Εξήντα μουσικοί και τραγουδιστές και είκοσι χορευτές θα μεταφέρουν στη σκηνή του Ηρωδείου την ψυχή της Κρήτης, μέσα από τραγούδια που συνθέτουν το μουσικό πανόραμα του νησιού και συμπυκνώνουν συλλογική μνήμη και γνώση. Η παράσταση θα περιλάβει σκοπούς και τραγούδια αντιπροσωπευτικά των μουσικών ιδιωμάτων ολόκληρου του νησιού: ριζίτικα, ταμπαχανιώτικα με μπουλγαρί, καντάδες με βιολί και μαντολίνο, ασκομαντούρες και θιαμπόλια από τον Ψηλορείτη, αλλά και γνωστά τραγούδια από την κληρονομιά των κορυφαίων της κρητικής μουσικής.
Στις 21.00. Εισιτήρια: από 5 έως 35 ευρώ.

«Στη μαγεία του Tango» στον Κήπο του Μεγάρου

Το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη «Χρυσή εποχή» του Αργεντίνικου τάνγκο (Juan D’ Arienzo, Francisco Canaro, Anibal Troilo), συνθέσεις του Astor Piazzolla καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών (Μιχάλη Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη, Αττίκ).
Μέγαρο Μουσικής ( Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 210 7282333 21:00).
Στις 21.00. Τιμή εισόδου: 12 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 29/6
ΘΕΑΤΡΟ

«Τα στοιχειώδη σωματίδια» στο Φεστιβάλ Αθηνών
Έχοντας μαγέψει το κοινό με το «2666» του Ρομπέρτο Μπολάνιο, που παρακολουθήσαμε πέρυσι, ο 30χρονος Ζυλιέν Γκοσλέν, από τους πιο δυναμικούς σύγχρονους Γάλλους σκηνοθέτες, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τα «Στοιχειώδη σωματίδια» του βραβευμένου, αλλά και αμφιλεγόμενου Μισέλ Ουελμπέκ.
Πειραιώς 260. Στις 20.00. Εισιτήρια: 5 έως 30 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Αναπαραστάσεις» του Γιάννη Χρήστου στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ
Η παράσταση με την οποία άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, τον Ιούνιο του 2016 επαναλαμβάνεται στο πλαίσιο των Ημερών Μουσικού Θεάτρου. Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται τρία έργα της ελληνικής μουσικοθεατρικής παραγωγής: «Η κυρία με τη στρυχνίνη», «Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος», «Αναπαράστασις ΙΙΙ: Ο πιανίστας».
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος. Στις 20.30. Εισιτήρια:12, 15 ευρώ.

«Breakin’ Mozart» στην Τεχνόπολη
Μετά από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με 100.000 θεατές και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, η παράσταση «Breakin’ Mozart» έρχεται να ξεσηκώσει και το κοινό της Αθήνας ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασική μουσική και το breakdance.
Τεχνόπολη (Πειραιώς 100 ). Στις 21:00. Εισιτήρια: από 18 ευρώ.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024