Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωτότυπα θεάματα: όταν το θέατρο «οδηγεί» και ο χορός «καταδύεται»

Πρωτότυπα θεάματα: όταν το θέατρο «οδηγεί» και ο χορός «καταδύεται»

Μαρία Παπουτσή Δύο πρωτότυπα πρότζεκτ μάς κεντρίζουν το ενδιαφέρον και γίνονται αφορμή να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με κάτι το ασυνήθιστο και πρωτοποριακό. Το «Drops of braeth» που θα γίνει στο Ακρωτήριο του Σουνίου, στη σκιά του ναού του Ποσειδώνα, σε βάθος 6 μέτρων και το «Roadtrip» μια παράσταση εν κινήσει μέσα σε αυτoκίνητο. H […]

Μαρία Παπουτσή

Δύο πρωτότυπα πρότζεκτ μάς κεντρίζουν το ενδιαφέρον και γίνονται αφορμή να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με κάτι το ασυνήθιστο και πρωτοποριακό. Το «Drops of braeth» που θα γίνει στο Ακρωτήριο του Σουνίου, στη σκιά του ναού του Ποσειδώνα, σε βάθος 6 μέτρων και το «Roadtrip» μια παράσταση εν κινήσει μέσα σε αυτoκίνητο.

H γνωστή χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη μαζί με τη γαλλίδα Σοφί Μπουλμπουλιάν διάλεξαν τον υποθαλάσσιο χώρο του Σουνίου να παρουσιάσουν για πρώτη φορά παγκοσμίως, τη ζωντανή υποβρύχια χορευτική περφόρμανς «Drops of braeth».



«Ολοι αναπνέουμε, ξένοι, Ελληνες, παιδιά, άτομα με αναπηρίες, μοιραζόμαστε το ότι ήμασταν στη μήτρα της μητέρας μας περικυκλωμένοι από το νερό. Αυτό είναι το κόνσεπτ της παράστασης» δηλώνει η Αποστολία Παπαδαμάκη, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για να τη συμπληρώσει η Γαλλίδα Σοφί Μπουλμπουλιάν: «Και στην κατάδυση δεν είσαι ποτέ μόνος. Είσαι πάντα με έναν παρτενέρ κι αυτό παραπέμπει στο ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον πλανήτη».

«Οι σταγόνες ζωής» εκτός από μια καινοτόμος παράσταση έχει και ανθρωπιστική διάσταση καθώς τρεις από τους 14 επαγγελματίες χορευτές που συμμετέχουν στο πρότζεκτ, είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, γεγονός που καθιστά αδύνατον να χορέψουν στην ξηρά.

Οι θεατές θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τους υποβρύχιους θεατές, με καταδυτικό εξοπλισμό που θα παρακολουθήσουν την παράσταση σε απόσταση αναπνοής, τους θεατές με μάσκα και βατραχοπέδιλα που θα την παρακολουθήσουν πανοραμικά από την επιφάνεια της θάλασσας και τέλος όσοι δεν θέλουν να «βραχούν» θα απολαύσουν το θέαμα μέσω γιγαντο-οθόνης, στο γρασίδι σε αναπαυτικά μαξιλάρια.

Το σκηνικό υπογράφει ο Γιώργος Γεωργίου και η μουσική σύνθεση είναι του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Η παραστάσεις θα δοθούν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ακρωτήριο του Σουνίου, στην παραλία του Grecotel Cape Sounio.

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες: www.ticketservices.gr – τηλ. 210 72 34 567

Η Βιολέττα Γύρα, η ψυχή του Κινητήρας Studio είναι η εμπνεύστρια της πρώτης παράστασης on the road στην Ελλάδα. Το Roadtrip ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011 και συνεχίστηκε το 2012.

Φέτος, μετά από τρία χρόνια, έρχεται με το Roadtrip 3 και βάζει στο παιχνίδι τέσσερα αυτοκίνητα με αντίστοιχους οδηγούς ηθοποιούς όπου θα δίνεται η ευκαιρία στους θεατές, μέσα από μια διαδρομή 70 λεπτών, να γίνουν ενεργά μέλη της παράστασης.

Με νέους ανατρεπτικούς χαρακτήρες που έρχονται να συναρπάσουν τους λάτρεις του τυχαίου και του αναπάντεχου στη ζωή.

Το Roadtrip εκτός από την Αθήνα (22/9 μέχρι 4/10) θα πάει στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Τα κείμενα έγραψαν ο Γιάννης Ζευγώλης και ο Γιάννης Ράγκος.
Παίζουν: Κύνθια Βουκουβαλίδου, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Λιόλιος, Θοδωρής Σμέρος, Έλενα Τυρέα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Πληροφορίες-κρατήσεις: 69 4967 9113

entertainment.in.gr

Sports in

Με Τερίμ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

Ο Φατίχ Τερίμ όλα δείχνουν ότι θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη απομάκρυνσης του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024