Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Οι πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Μελωδίες από την Κίνα, ένας ποιητικός και ανανεωμένος «Ορέστης» με την υπογραφή του Σίμου Κακάλα, και η κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» με τη ματιά του Γιάννη Κακλέα. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων, οι πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών λίγο πριν πέσει η αυλαία του. Από την Κίνα με μελωδία O γεμάτος μελωδίες «Δρόμος […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Μελωδίες από την Κίνα, ένας ποιητικός και ανανεωμένος «Ορέστης» με την υπογραφή του Σίμου Κακάλα, και η κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» με τη ματιά του Γιάννη Κακλέα. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων, οι πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών λίγο πριν πέσει η αυλαία του.

Από την Κίνα με μελωδία

O γεμάτος μελωδίες «Δρόμος του μεταξιού»από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 19 Αυγούστου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Long Yu.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει κερδίσει τα τελευταία 14 χρόνια την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού τόσο την Κίνα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από ένα μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες τόσο στην Ασία όσο και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Ερμηνεύει τους πασίγνωστους «Πολοβτσιανούς Χορούς» από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την περίφημη Ενάτη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων
VIP: 35€ Ζώνη Α: 30€, Ζώνη Β: 25€, Ζώνη Γ: 15€, 10€ (φοιτητικό)
Άνω Διάζωμα: 10€, 5€ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προσιτοί «Αχαρνής»

Σε επανάληψη θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» του Γιάννη Κακλέα, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το έργο «Αχαρνής» παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο στις 10 και 11 Ιουλίου – μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες – με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές να μην καταφέρουν να μεταβούν στην Επίδαυρο.

Ωστόσο, θα ανέβει ξανά με νέες, χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ ενιαία τιμή στο κάτω διάζωμα και 10 ευρώ στο άνω διάζωμα.

Η κωμωδία «Αχαρνής», παρουσιάζεται με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ανανεωμένος «Ορέστης»

Ο Σίμος Κακάλας προτείνει ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό μέσα από τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, τον οποίο παρουσιάζει στις 28 και 29 Αυγούστου.

Ανεβάζει το έργο μαζί με τη δημιουργική ομάδα «Εταιρεία Θεάτρου Χώρος» η οποία εξ αρχής επεδίωκε την προσέγγιση της Γκόλφως, της Ερωφίλης, και του Ορέστη. Δέκα χρόνια τώρα αναζωογονεί το ελληνικό θέατρο και με οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη, τόσο εκείνη όσο και ο Σ. Κακάλας αναζητούν τη θέση της τραγωδίας σήμερα.

Τιμές εισιτηρίων:
VIP: 30€ /Ζώνη Α: 25€ /Ζώνη Β: 15€, 12€ (ομαδικό)
Άνω Διάζωμα: 10€, 8€ (ομαδικό) /Φοιτητικό: 15€, 10€ /Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024