Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξένοι καλλιτέχνες και διεθνείς παραγωγές στο νέο πρόγραμμα του Badminton

Ξένοι καλλιτέχνες και διεθνείς παραγωγές στο νέο πρόγραμμα του Badminton

«Δύο, περίπου, εκατομμύρια είναι οι θεατές στα 10 χρόνια πορείας μας και 1615 οι παραστάσεις», δήλωσε ο διευθυντής του θεάτρου Badminton, Μιχάλης Αδάμ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου. Αναφέρθηκε στη «δύσκολη περσινή χρονιά λόγω των πολιτικών γεγονότων, με τους θεατές να απουσιάζουν από τον πολιτισμό», και υπογράμμισε τη συνεργασία του θεάτρου με την ΕΡΤ.

«Δύο, περίπου, εκατομμύρια είναι οι θεατές στα 10 χρόνια πορείας μας και 1615 οι παραστάσεις», δήλωσε οδιευθυντής του θεάτρου Badminton, Μιχάλης Αδάμ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου. Αναφέρθηκε στη «δύσκολη περσινή χρονιά λόγω των πολιτικών γεγονότων, με τους θεατές να απουσιάζουν από τον πολιτισμό», και υπογράμμισε τη συνεργασία του θεάτρου με την ΕΡΤ.

«Ελπίζουμε να κρατήσει για καιρό», επισήμανε για τη σύμπραξη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, με τη σειρά του, Διονύσης Τσακνής ανέφερε: «Η ΕΡΤ θα στέκεται δίπλα σε ό,τι αξιόλογο υπάρχει προβάλλοντας τον πολιτισμό». Τρεις συναυλίες μέχρι το Δεκέμβριο πιστοποιούν τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο αυτούς φορείς.

Διεθνείς και εγχώριες παραγωγές

Ελληνικές και ξένες παραγωγές πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Badminton, με το πρωτοποριακό δρώμενο Dialogue in the Dark να συνεχίζει την πορεία του για τρίτη συναπτή χρονιά. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Γιάννης Καπνιάς αποκάλεσε το εγχείρημα «τόλμημα», αφού «είναι κάτι τόσο διαφορετικό στη σημερινή εποχή το να δίνεις εργασία σε άτομα με αναπηρία». Λέγοντας αυτό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Την εισαγωγή της ατζέντας του Badminton κοσμεί μια μεγάλη συναυλία στις 27 Οκτωβρίου, στην οποία η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Βασίλης Λέκκας, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Ορφέας Περίδης θα ερμηνεύσουν τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη, από τον «Υδροχόο» και το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» μέχρι το «Απόψε σιωπηλοί», το «Δεν είσαι πουθενά», τον «Γλάρο», το «Αύριο θα είναι αργά» το «Πόρτες Ανοιχτές», το «Αγάπη σημαίνει» το «Κι εγώ έχω κάνει λάθη» το «Που πάει η αγάπη όταν φεύγει» το «Βοτσαλάκι» το «Η αγάπη δεν είναι δεδομένη» και τόσα άλλα. Μιλώντας για τη συναυλία, ο κ. Αδάμ έδωσε έμφαση στην ίδια τη μουσικό που «δεν είναι τόση γνωστή όσο τα τραγούδια της».

To πρόγραμμα γυρίζει σελίδα με μια οικογενειακή υπόθεση, με τον Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας από τις 31 Οκτωβρίου, όπου 25 χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν τις περιπέτειες των Αργοναυτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο της Μήδειας τον οποίο κρατά σε μια «εμφάνιση-έκπληξη» η Σαβίνα Γιαννάτου. Μιλώντας για την παράσταση, η σκηνοθέτις Σοφία Σπυράτου επισήμανε: «Η ποιητική διάσταση λείπει. Να αντιμετωπίσουμε τη μυθολογία ως πηγή έμπνευσης, όπως συμβαίνει και στο Χόλιγουντ».

Ο Νοέμβριος ξεκινά με το Mamma mia!, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008 στη σκηνή του Badminton, και επιστρέφει από 5 έως 15 Νοεμβρίου, με τον διευθυντή του Θεάτρου να στέκεται τόσο στα σκηνικά που θα είναι τα ίδια με αυτά του West End του Λονδίνου, όσο και στα τραγούδια των ΑΒΒΑ που βρίσκονται «στο DNA μας».

Ολοκληρώνεται ο μήνας με ένα αφιέρωμα στο μεταπολεμικό Παρίσι, το Paris The Show (28/29/11), συνοδεία σπουδαίων τραγουδιών, ενώ ποδαρικό στο Δεκέμβριο (11-16/12) κάνει το Εθνικό Θέατρο της Πράγας, η καλλιτεχνική ομάδα της Laterna Magika με το Wonderful Circus. Το έργο αφηγείται την περιπέτεια δύο κλόουν, οι οποίοι ξεπηδούν από ένα αυγό και περιπλανώνται αναζητώντας την αιώνια νεότητα.

Δεν λείπει από τη γιορτή των Χριστουγέννων ο Καρυοθραύστης (19-27/12), με μία από τις πιο ιστορικές ακαδημίες μπαλέτου στον κόσμο πλαισιωμένη από τους κορυφαίους σολίστ του θεάτρου Μπολσόι να παρουσιάζει το παραμύθι.

Ο Πίτερ Παν καταφθάνει το Φεβρουάριο στο Badminton σε μια εντυπωσιακή παράσταση στον πάγο με αστέρες του ρωσικού χορού, τους Russian Ice Stars, ενώ πολυαναμενόμενη είναι και η Sweet Charity, με ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης. Το μιούζικαλ παρουσιάζεται από τις 16 Μαρτίου με τους Σμαράγδα Καρύδη,Μέμο Μπεγνή, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργο Καπουτζίδη και άλλους, ενώ συστήνει στο κοινό μια χορεύτρια καμπαρέ που αναζητά την αληθινή αγάπη αλλά σκοντάφτει διαρκώς σε λάθος εραστές.

Κιθαρίστας,τραγουδιστής και στιχουργός, ο Στίβεν Γουίλσον, που το Σεπτέμβριο απέσπασετρία Progressive Music Awards και έχει διατελέσει μέλος πολλών μουσικών σχημάτων, εμφανίζεται μπροστά στο ελληνικό κοινό παραχωρώντας συναυλία στις 5 Μαΐου.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024