Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χώρος Τέχνης Art 63: Όταν μέσα από την κρίση αναδύεται η τέχνη

Χώρος Τέχνης Art 63: Όταν μέσα από την κρίση αναδύεται η τέχνη

Συνέντευξη στην Μαρία Πετροπούλου Εν καιρώ κρίσης ένας νέος Χώρος Τέχνης εγκαινιάζεται με στόχο να αποτελέσει «σπίτι» για κάθε καλλιτέχνη και επισκέπτη. Ένας νέος άνθρωπος, ο κ. Ευθύμης Χρήστου είναι ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του χώρου, βρίσκεται πίσω από αυτό το εγχείρημα και μιλά στο in.gr για το όραμά του, αλλά και για την ανάγκη «να […]

Συνέντευξη στην Μαρία Πετροπούλου

Εν καιρώ κρίσης ένας νέος Χώρος Τέχνης εγκαινιάζεται με στόχο να αποτελέσει «σπίτι» για κάθε καλλιτέχνη και επισκέπτη. Ένας νέος άνθρωπος, ο κ. Ευθύμης Χρήστου είναι ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του χώρου, βρίσκεται πίσω από αυτό το εγχείρημα και μιλά στο in.gr για το όραμά του, αλλά και για την ανάγκη «να πάρουν οι νέοι τη σκυτάλη» σε αυτό τον κόσμο.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του χώρου
Ο Χώρος Τέχνης Αrt 63, που παίρνει το όνομά του από τον αριθμό της οδού, πάνω στην οποία άνοιξε τις πόρτες του (Γ’ Σεπτεμβρίου 63). Είναι ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο χτισμένο το 1892, που λειτουργεί με την υποστήριξη της Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης», με την οποία και συστεγάζονται.
Ξεκίνησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015. Είναι ένα φρέσκο Πολιτιστικό Κέντρο στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της ανάγκης για ανάπτυξη, για εξέλιξη, για πολιτισμό. Εν καιρώ κρίσης και καταστροφών ανακαινίζεται ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, με ένα όραμα, συστατικό που κρατάει τον κόσμο ακόμη στα πόδια του.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη δημιουργία του Χώρου;
Το κατόρθωμα αυτό της ανακαίνισης ενός τέτοιου χώρου, της μετεγκατάστασης της Δραματικής σχολής σε αυτόν και η φιλοξενία ενός νέου Χώρου Τέχνης και Πολιτισμού, είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων που πέρασε από την προηγούμενη στην επόμενη γενιά και βρήκε χώρο και χρόνο για να υλοποιηθεί.
Πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ένας άνθρωπος, ο κ. Κωνσταντίνος Κοντογιάννης (διευθυντής της Δραματικής Σχολής και ιδιοκτήτης του Χώρου Τέχνης) που υποστηρίζει ότι «όσο μένουμε εμείς οι μεγάλοι στην επιφάνεια δε γίνεται τίποτε, τίποτε δεν πάει καλά. Χρειάζεται οι νέοι να πάρουν τη σκυτάλη και να προχωρούν με βήματα μεγαλύτερα και πέρα από εμάς. Τότε μόνο θα υπάρξει εξέλιξη, έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμό, που ονομάζουμε χώρα, που ονομάζουμε κόσμο». Με κινητήρα λοιπόν αυτές τις λέξεις, αναλαμβάνω, ως νέος, ένα τέτοιο εγχείρημα, μια ελπίδα για κάτι.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας, οι ιδέες που έχετε για τον χώρο;
Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι αυτό το μέρος να γίνει ένα σπίτι για κάθε καλλιτέχνη και κάθε επισκέπτη. Από το καλοκαίρι έως τώρα φιλοξενήθηκαν και εξακολουθούν να φιλοξενούνται, καλλιτέχνες από ένα μεγάλο φάσμα μορφών τέχνης.

Ποιες είναι οι δράσεις του χώρου; Καλύπτει όλο το φάσμα μορφών τέχνης;
Καλύπτει σίγουρα ένα ευρύ φάσμα. Θεατρικές παραστάσεις, performances, παραστάσεις σύγχρονου χορού, προβολές ταινιών, μουσικά σχήματα, παρουσιάσεις εκδόσεων, βιβλίων, ποιημάτων και εικαστικά είναι κάποιες από τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται μαθήματα yoga, pilates, Barre a terre, Hip-Hop και θεατρικό εργαστήρι. Τέλος, οργανώνονται σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λόγου και ορθοφωνίας, θεατρικού παιχνιδιού και θεάτρου σκιών. Να τονίσω, ακόμη, ότι από το περασμένο καλοκαίρι καταφέραμε, επίσης, να λειτουργούμε και ως Κέντρο Ερευνών (χωρίς καμία κρατική υποστήριξη) και ο σύγχρονος χορός ήταν η αφορμή γι’αυτό.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό/ γνώρισμα του χώρου; Τι τον διαφοροποιεί από άλλους χώρους;
Ο Χώρος Τέχνης art63 είναι ένα κτίριο φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο. Αποτελείται από δύο αίθουσες 100 τ.μ , Θέατρο 70 θέσεων, βοηθητικούς χώρους και αίθουσες, αναγνωστήριο, σοφίτα φιλοξενίας, μπαρ και αυλή. Είναι ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος να φιλοξενήσει την τέχνη από όλες τις πλευρές και τις απόψεις.

entertainment.in.gr

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024