Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρία νεανικά θεατρικά φεστιβάλ δίνουν «βήμα» σε νέους καλλιτέχνες

Τρία νεανικά θεατρικά φεστιβάλ δίνουν «βήμα» σε νέους καλλιτέχνες

...

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Τρία νεανικά θεατρικά φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ», το «Off-Off Athens» και το «Scratch Festival» τα οποία δίνουν βήμα σε νέους καλλιτέχνες του θεάτρου και της περφόρμανς συνεχίζουν και φέτος την επιτυχημένη πορεία τους.

Τα παραπάνω φεστιβάλ εκτός από τη φιλοξενία των ιδεών των νέων καλλιτεχνών δίνουν επίσης την ευκαιρία της επαφής και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ τους.

To σιδηροδρομικό Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, με στόχο την προώθηση των νεανικών καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, που γίνεται για 6η συνεχή χρονιά, θα περιμένει το κοινό έως τις 5 Ιουνίου 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Φέτος θα φιλοξενήσει συνολικά 18 ομάδες από νέους ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, performers, σκηνοθέτες, χορογράφους, μουσικούς, video artists κ.ά., που εμπνέονται από τα αυθεντικά, πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, δημιουργούν και παρουσιάζουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.

«Φέτος, εκτός από τις θεατρικές και χορευτικές performances την τιμητική τους έχουν τα εικαστικά με εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις και video art. Υπάρχει αριθμός συμμετοχών και από καλλιτέχνες εκτός Αθηνών, γεγονός που προσδίδει στο φεστιβάλ μία ευρύτερη διεισδυτικότητα και αποτελεσματικότητα» σημειώνει η Τατιάνα Λύγαρη.

Το φεστιβάλ Off-Off Athens που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, για όγδοη χρονιά, με τη συμμετοχή 31 θεατρικών σχημάτων και φυσιογνωμία πλουραλιστική θα ρίξει αυλαία την Τρίτη 28 Ιουνίου.
Στις ομάδες που συμμετέχουν δίνεται η ευκαιρία και φέτος να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» – στην περίμετρο της αθηναϊκής θεατρικής σκηνής – με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Scratch Festival έρχεται στον Τεχνοχώρο Cartel τον Ιούνιο μετά την επιτυχία του 1ου και του 2ου Scratch Festival που ανέδειξαν νικητές την ομάδα «Μπλε Ιστορίες» και την ομάδα «Vagabond» αντίστοιχα.
Το 3ο Scratch Festival δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της performance να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν την πρώτη 20λεπτη εκδοχή της έμπνευσής τους. Ο νικητής που ψηφίζεται από το κοινό κερδίζει τη δυνατότητα να παρουσιάσει 12 ολοκληρωμένες παραστάσεις στο χώρο τη νέα σεζόν.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024