Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Χρήστος Αντωνίου των Septic Flesh μιλά στο in.gr

O Χρήστος Αντωνίου των Septic Flesh μιλά στο in.gr

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό της Αθήνας και έχοντας μόλις επιστρέψει από τη διετή -και ιδιαίτερα επιτυχημένη με αρκετά sold out- Παγκόσμια Περιοδεία τους, οι Septic Flesh θα βρεθούν στη σκηνή του Fuzz για ένα… εκκωφαντικό live show. Οι Σπύρος Αντωνίου (μπάσο, φωνή), Χρήστος Αντωνίου […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό της Αθήνας και έχοντας μόλις επιστρέψει από τη διετή -και ιδιαίτερα επιτυχημένη με αρκετά sold out- Παγκόσμια Περιοδεία τους, οι Septic Flesh θα βρεθούν στη σκηνή του Fuzz για ένα… εκκωφαντικό live show.
Οι Σπύρος Αντωνίου (μπάσο, φωνή), Χρήστος Αντωνίου (κιθάρες/ορχηστρικά) και Σωτήρης Βαγενάς (κιθάρες) θα παρουσιάσουν το τελευταίο άλμπουμ τους Titan και στιγμές από την 25ετή πορεία τους στο χώρο της metal σκηνής.

Στις 5 Μαρτίου επιστρέφετε στη σκηνή του Fuzz, έπειτα από την Παγκόσμια περιοδεία σας, στην οποία παρουσιάσατε το τελευταίο σας άλμπουμ, Titan. Γιατί χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια για να εμφανιστείτε ξανά μπροστά στο αθηναϊκό κοινό;
«Eίναι σημαντικό να παρουσιάζουμε νέο και δουλεμένο υλικό στο κοινό μας. Δεν ενδιαφερόμαστε για συχνά και άνευ λόγου live. Όταν έχουμε κάτι να δηλώσουμε σαν μουσικοί όποτε και να είναι, θα το πούμε ακόμη και αν περάσει καιρός».

Τη στιγμή που μιλάμε η περιοδεία σας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πώς έχει πάει έως τώρα και πώς σας έχει υποδεχτεί το ξένο κοινό;
«Η περιοδεία πηγαίνει πάρα πολύ καλά με αρκετά sold out shows. Είναι σημαντικό ότι κάθε tour αποδεικνύεται μια καλή επένδυση για να ενισχύσουμε το όνομά μας και να παρουσιάσουμε το υλικό μας σε περισσότερο κόσμο».

Μιλάμε για μια πορεία στο εξωτερικό «αντιστρόφως ανάλογη» με την πορεία σας εντός ελληνικών συνόρων. Στο εξωτερικό είστε ιδιαίτερα αναγνωρισμένοι από κοινό και ΜΜΕ.
«Ίσως ο όρος αντιστρόφως ανάλογη προς την πορεία μας στην Ελλάδα είναι λίγο ακραίος. Έχουμε κοινό και στην Ελλάδα το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και μας στηρίζει, όμως η αλήθεια είναι ότι η αποδοχή μας στην Ευρώπη ξεπερνάει εκείνη της Ελλάδος, κατά έναν παράδοξο τρόπο».

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ακούμε κάποιο τραγούδι των Septic Flesh στο ελληνικό ραδιόφωνο. Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο. Σας έχει προσεγγίσει και στηρίξει ποτέ κανείς;
«Όχι συχνά, αλλά κάποιοι πιο ροκ σταθμοί βάζουν κάποιες φορές. Τώρα αν ρωτάς για τους σταθμούς σούπερ μάρκετ που παίζουν play list, αυτοί όχι απλά δεν είναι στο πεδίο των ενδιαφερόντων μας, αλλά ούτε και το κοινό που τους ακούει μας απασχολεί. Mainstream σταθμοί δεν θα στηρίξουν ποτέ, γιατί ούτως ή άλλως δεν μας αφορά το κοινό τους».

Πιστεύετε ότι έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις του ελληνικού κοινού μετά την εξάπλωση του διαδικτύου; Ένα μέσο που δίνει τη δυνατότητα της αναζήτησης, της επιλογής.
«Υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε διαφορετικά είδη μουσικής όμως αυτό δεν αποτελεί και λόγο αλλαγής κατεύθυνσης προτιμήσεων. Αυτός που θα ακούσει ελληνικά σκυλάδικα είναι κατευθυνόμενος να τα ακούει όπως και να έχει, δεν θα ενδιαφερθεί για άλλα είδη. Η σκυλοκρατεία καλά κρατεί».

Στιχουργικά και εικαστικά οι δουλειές σας έχουν αποκρυφιστικά και μυθολογικά στοιχεία. Θεωρείτε πως η σημερινή ελληνική κοινωνία, εν έτει 2016, παραμένει οπισθοδρομική;
«Σαφέστατα. Η πατρίδα της τραγωδίας που γέννησε τόσες ακραίες σκηνές και τόσο πολύ βαθιά βούτηξε στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής έχει πλέον εκφυλιστεί σε μια κοινωνία άνευρη».

Μιλήστε μας για το τελευταίο σας άλμπουμ, Titan. Θεωρείτε πως είναι ό,τι καλύτερο έχετε κάνει δισκογραφικά μέχρι σήμερα;
«Πιστεύουμε ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη μας δουλειά. Στο Titan έχουν όλα κατασταλάξει και νομίζω ότι δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για την υλοποίηση του».

Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε λοιπόν από τη σκηνή του Fuzz στις 5 Μαρτίου;
«Για πρώτη φορά θα παρουσιάσουμε το νέο line-up της μπάντας που με την προσθήκη του Σωτήρη θα ενώσει το νέο με το παλιό. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι το live στην Αθήνα είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πόλη μας, η πατρίδα μας και ευχαριστούμε όλους όσους εκείνους θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους».

Ιnfo
Προπώληση:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10 €,
Στη δεύτερη φάση της προπώλησης τα εισιτήρια θα κοστίζουν 12€
Ταμείο: 14 €.
Σημεία προπώλησης:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

entertainment.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024